Rendőrségi eljárás indult a zánkai tűzijáték miatt

bűnügy
2018 augusztus 22., 10:53
comments 36

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított eljárást a rendőrség az augusztus 20-i zánkai tűzijáték miatt. Az ünnepségen rakéták csapódtak a nézők közé, a helyi polgármester értesülései szerint két néző meg is sebesült.

Filep Miklós polgármester elmondása alapján a baleset a tűzijáték második-harmadik percében történt, négy-öt petárda a kilövőállásból vízszintesen, a parton állók és a Balaton irányába indult el. 30-50 néző elmenekült a területről, a sérülteket a strandgondnok részesítette első segélyben. Ketten szenvedtek könnyebb égési sérülést.

Filep szerint "nyilvánvalóan a vállalkozó hibájából" történt a baleset, amit elmondása szerint a tűzijátékot szemlélő több ezer ember javarészt észre se vett. (Via MTI. Címlapképünk illusztráció, az idei budapesti tűzijátékon készült.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.