Trump vádalkut kötő ügyvédje állítólag tud valamit az oroszokkal való összejátszásról

külföld
2018 augusztus 22., 11:55

"Michael Cohen tud dolgokról, amik véleményem szerint érdekelhetik a különleges ügyészt" - jelentette ki már kedd este az MSNBC-nek adott interjújában Michael Cohen ügyvédje, Lanny Davis. Cohen, aki egy évtizeden át Donald Trump legközelebbi bizalmasa, zavaros ügyei intézője, a Trump Organization alelnöke volt, aznap kötött vádalkut az amerikai hatóságokkal. Az alku részeként beismerte, hogy ő fizetett hallgatási pénzt egy pornószínésznőnek és egy playmate-nek, hogy titokban tartsák viszonyukat Donald Trumppal. Ezt állítása szerint

Trump utasítására tette, azzal a szándékkal, hogy befolyásolja a 2016-os elnökválasztás kimenetét.

Már önmagában ez is borzalmasan rossz hír volt Donald Trumpnak. Idén novemberben félidős választásokat tartanak az Egyesült Államokban, és a Demokrata Pártnak egyre jobb esélye van rá, hogy visszavegye a törvényhozás egyik, vagy akár mindkét házát. Márpedig ha ez megtörténik, önmagában ez a vallomás elég lehet az alkotmányos vádeljárás megindításához az elnök ellen.

Szerdára azonban tovább romlott Trump helyzete. Davis szerdán még csak annyit mondott, hogy Cohennek tudomása lehet arról, hogy Donald Trump "tudott-e előre a Demokrata Párt szerverei elleni támadásról, vagy sem". A Bloomberg cikke alapján szerdára már elhagyta az utolsó kitételt a mondatából, és csak arról beszélt, hogy Cohennek a hackeléssel kapcsolatban vannak információi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.