Trump vádalkut kötő ügyvédje állítólag tud valamit az oroszokkal való összejátszásról

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

"Michael Cohen tud dolgokról, amik véleményem szerint érdekelhetik a különleges ügyészt" - jelentette ki már kedd este az MSNBC-nek adott interjújában Michael Cohen ügyvédje, Lanny Davis. Cohen, aki egy évtizeden át Donald Trump legközelebbi bizalmasa, zavaros ügyei intézője, a Trump Organization alelnöke volt, aznap kötött vádalkut az amerikai hatóságokkal. Az alku részeként beismerte, hogy ő fizetett hallgatási pénzt egy pornószínésznőnek és egy playmate-nek, hogy titokban tartsák viszonyukat Donald Trumppal. Ezt állítása szerint

Trump utasítására tette, azzal a szándékkal, hogy befolyásolja a 2016-os elnökválasztás kimenetét.

Már önmagában ez is borzalmasan rossz hír volt Donald Trumpnak. Idén novemberben félidős választásokat tartanak az Egyesült Államokban, és a Demokrata Pártnak egyre jobb esélye van rá, hogy visszavegye a törvényhozás egyik, vagy akár mindkét házát. Márpedig ha ez megtörténik, önmagában ez a vallomás elég lehet az alkotmányos vádeljárás megindításához az elnök ellen.

Szerdára azonban tovább romlott Trump helyzete. Davis szerdán még csak annyit mondott, hogy Cohennek tudomása lehet arról, hogy Donald Trump "tudott-e előre a Demokrata Párt szerverei elleni támadásról, vagy sem". A Bloomberg cikke alapján szerdára már elhagyta az utolsó kitételt a mondatából, és csak arról beszélt, hogy Cohennek a hackeléssel kapcsolatban vannak információi.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.