Pár nap alatt több mint 800 embert vettek őrizetbe Etiópiában

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Legalább 800 embert vettek őrizetbe az etióp hatóságok az elmúlt napokban az ország déli részén újra fellángoló erőszakhullám miatt – jelentette a helyi sajtó.

Az ország dél-nyugati részén fekvő Déli Nemzetek, Nemzetiségek és Népek szövetségi államban a hatóságok 300 embert vettek őrizetbe etnikai alapú erőszak szításának gyanújával – közölte az etióp állami hírügynökség.

A Fana kormányközeli etióp televíziós csatorna közölte: a múlt héten a hatóságok kb. 500 embert vettek őrizetbe Oromia délközép-etiópiai államban. Beyissa Kuma, a regionális kormány szóvivője szerint az említetteket gyilkosság, illegális földhasználat, kávéültetvények felgyújtása és útzárak felállítása gyanújával vették őrizetbe.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi váltotta ki ezeket az erőszak-cselekményeket, de hírügynökségek emlékeztetnek arra, hogy a térségben korábban is voltak sorozatos erőszakos cselekmények, elsősorban az etnikai alapú ellentétek miatt. Etiópiában gyakoriak a határviták az etnikai és nyelvi alapon létrehozott közigazgatási egységek lakosai között.

Humanitárius szervezetek jelentései szerint 1,5 év alatt 75 százalékkal nőtt azoknak a száma, akik kénytelenek voltak elhagyni az otthonaikat, leginkább az ország déli részén dúló erőszak miatt. A konfliktusok vagy elemi csapások miatt hajlékukat elhagyni kényszerülők száma augusztusban elérte az 1,6 milliót. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.