Tiborcz István immár hivatalosan is Mészáros Lőrinc partnere

Mészáros Lőrinc, a gázszerelőből lett polgármesterből lett sajtómogul és mágnás, Orbán Viktor gyerekkori barátja immár hivatalosan is üzlettársa lett Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak. A Privátbankár beszámolója szerint Tiborcz BDPST Zrt. nevű cége megvásárolta Mészáros Lőrinc Konzum PE Magántőkealapjától az Appeninn Holding Zrt, 20,59 százalékát, amelyben továbbra is a cég 33,2 százalékát birtokló Konzum-csoporté az irányítási jog.

A felek megállapodása szerint a BDPST Group hosszú távú, stratégiai befektetésként kezeli az Appeninn Nyrt.-ben szerzett tulajdonrészét, és a nagytulajdonosok a jövőben közös befektetéseket terveznek a régiós ingatlanpiacon, írja a Privátbankár. Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója szerint céljuk az, hogy az Appeninn legyen a régió "legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező ingatlan-befektetője".

Tiborcz a szinergiákra hivatkozva indokolta a vásárlást, emlékeztetve rá, hogy a BDPST Group célja, hogy saját szegmensében az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető piac meghatározó szereplő legyen. A BDPST adta el a néhai Ghaith Rashad Pharaonnak a Postaban egykori, József Nádor téri székházát, illetve vásárolta meg a turai kastélyt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.