Tiborcz István immár hivatalosan is Mészáros Lőrinc partnere

gazdaság
2018 augusztus 23., 7:59
comments 225

Mészáros Lőrinc, a gázszerelőből lett polgármesterből lett sajtómogul és mágnás, Orbán Viktor gyerekkori barátja immár hivatalosan is üzlettársa lett Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak. A Privátbankár beszámolója szerint Tiborcz BDPST Zrt. nevű cége megvásárolta Mészáros Lőrinc Konzum PE Magántőkealapjától az Appeninn Holding Zrt, 20,59 százalékát, amelyben továbbra is a cég 33,2 százalékát birtokló Konzum-csoporté az irányítási jog.

A felek megállapodása szerint a BDPST Group hosszú távú, stratégiai befektetésként kezeli az Appeninn Nyrt.-ben szerzett tulajdonrészét, és a nagytulajdonosok a jövőben közös befektetéseket terveznek a régiós ingatlanpiacon, írja a Privátbankár. Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója szerint céljuk az, hogy az Appeninn legyen a régió "legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező ingatlan-befektetője".

Tiborcz a szinergiákra hivatkozva indokolta a vásárlást, emlékeztetve rá, hogy a BDPST Group célja, hogy saját szegmensében az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető piac meghatározó szereplő legyen. A BDPST adta el a néhai Ghaith Rashad Pharaonnak a Postaban egykori, József Nádor téri székházát, illetve vásárolta meg a turai kastélyt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt