Tiborcz István immár hivatalosan is Mészáros Lőrinc partnere

Mészáros Lőrinc, a gázszerelőből lett polgármesterből lett sajtómogul és mágnás, Orbán Viktor gyerekkori barátja immár hivatalosan is üzlettársa lett Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak. A Privátbankár beszámolója szerint Tiborcz BDPST Zrt. nevű cége megvásárolta Mészáros Lőrinc Konzum PE Magántőkealapjától az Appeninn Holding Zrt, 20,59 százalékát, amelyben továbbra is a cég 33,2 százalékát birtokló Konzum-csoporté az irányítási jog.

A felek megállapodása szerint a BDPST Group hosszú távú, stratégiai befektetésként kezeli az Appeninn Nyrt.-ben szerzett tulajdonrészét, és a nagytulajdonosok a jövőben közös befektetéseket terveznek a régiós ingatlanpiacon, írja a Privátbankár. Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója szerint céljuk az, hogy az Appeninn legyen a régió "legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező ingatlan-befektetője".

Tiborcz a szinergiákra hivatkozva indokolta a vásárlást, emlékeztetve rá, hogy a BDPST Group célja, hogy saját szegmensében az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető piac meghatározó szereplő legyen. A BDPST adta el a néhai Ghaith Rashad Pharaonnak a Postaban egykori, József Nádor téri székházát, illetve vásárolta meg a turai kastélyt.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.