Visszaküldték Marokkóba a 116 fekete-afrikait, akik egy napja másztak át Ceuta spanyol exklávé határkerítésén

2018 augusztus 23., csütörtök 19:55
90

A spanyol hatóságok visszaküldték csütörtökön Marokkóba azt a 116 fekete-afrikai migránst, aki az előző nap mászott át a határkerítésen Ceuta spanyol exklávé területére.

A spanyol rendőrség minden hivatalos eljárást lefolytatott a kiutasításuk érdekében – közölték meg nem nevezett kormányzati források az EFE spanyol hírügynökséggel, hozzátéve, hogy az eljárást egyenként, jogi segítség mellett folytatták le, és a migránsokat ezen kívül egészségügyi ellátásban részesítették. A migránsokat 10 fős csoportokban küldték vissza a kerítés marokkói oldalára egy 1992-es, Marokkó és Spanyolország által aláírt megállapodás keretében.

A spanyol csendőrség szerdán közölte: legalább 116 afrikai migráns mászott át a határkerítésen Marokkóból Ceuta spanyol exklávé területére. Majdnem egy hónapja, július 26-án a fekete-afrikai térségből származó 602 határsértőnek sikerült áthatolnia a kerítéseken, amiket átvágtak. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt