A világ legnépszerűbb youtubere, PewDiePie Budapesten járt, és megismerte a főváros taxisait

Budapest
2018 augusztus 24., 17:51
comments 267

PewDiePie Budapestre látogatott, és erről feltöltött egy 15 perces videót is a YouTube-ra. Na, nem feltétlenül azért, mert annyi mindent el akart mesélni a magyar fővárosról, hanem mert a videót egy drónokat forgalmazó cég finanszírozta.

Ettől függetlenül érdekes, mi keltette fel a svéd szupersztár figyelmét a láthatóan gyorsan lepörgetett 1-2 (?) napos kiránduláson. A videó címe is figyelemre méltó: I SLAV AND LOST. Ez most vagy arra vonatkozik, hogy úgy tudja, a magyarok szláv nép, vagy esetleg egy korábbi karakterére, a szovjet vloggerre. (Újabb megfejtés az olvasótól: esetleg a Boris nevű vlogger nemrégiben történt budapesti látogatására utal.)

photo_camera PewDiePie az Erzsébet téren a kínai drónnal Fotó: PDP/YT

A Gresham palotában, azaz a Four Seasons hotelben szállt meg barátnőjével, és első útja az Óriáskerékig vezetett. A valaha zöld pázsittal benőtt, ma poros, mocskos Erzsébet téren előkerült a szponzori drón, ami aztán időnként előkerül a videóban.

Ezután következett a Gellért fürdő (ami pretty), ahol - láthatóan nem túl nagy meggyőződéssel - bement a hullámmedencébe.

Megállt a Szabadság hídnál (szintén pretty). Ezután elsüti az "azért jöttem Magyarországra (Hungary), mert éhes (hungry) vagyok" poént. Az sajnos nem derül ki, hogy lehúzós étteremben kajált-e, de nagyon úgy fest, hogy igen, mindenesetre szó sem esik végül a kajáról. Megtekinti ezután a Parlamentet, ami szintén pretty, és feltűnik a díszőrség is.

photo_camera PewDiePie a Gellért fürdőben Fotó: PDP/YT

Aztán valahogy a Katolikus Karitász Szent Jobb menetében találja magát, illetve felsiklózik a Várba, ahol az egyik szoborcsoport szintén nagyon pretty. Ezután a Roosevelt téren nézi a sötét eget, amiről kiderül, hogy az augusztus 20-ai tűzijáték.

photo_camera PewDiePie a Zoo Caféban Fotó: PDP/YT

Ellátogat az állatsimogató Zoo Caféba is, majd ezután jön a taxis jelenet a Fővám téren: a drosztban állnak a taxik, mellettük turistacsoportok állnak sorban. 

"A budapesti taxisok nem visznek el oda, ahova te akarsz menni." - mondja, majd részletesebben elmeséli, hogy amikor elmondták a taxisnak, hogy merre szeretnének menni, akkor a taxis megpróbálta őket rábeszélni, hogy ne arra menjenek. Amikor megkérdezte, hogy miért, akkor a taxis azt válaszolta, "mert nem akar megfordulni".

Végül megnézi a dunaparti holokausztemlékművet a vas cipőkkel, amiről annyit megállapít, hogy valami háborús emlékmű. "Nice!"

photo_camera PewDiePie és a budapesti taxisok Fotó: PDP/YT

Az egész videóból egyébként süt a rosszkedv és a cinizmus - Pewdiepie láthatóan nem a várost nem élvezi, hanem azt, amit csinál -: 15 perces adást egy cég kedvéért. Vele gyakran megtörténik ugyanis, hogy élesebb megfogalmazásai miatt letiltják a videóit, ezért láthatóan feszeng most is. Ezért van például az a jelenet, hogy "ártatlan" dísznövényeket mutat egy parkban, majd látszik egy női melleket is ábrázoló szobor,  ezért a képek alá mondogatja, hogy "Növények, növények, demonetize, demonetize!". 

Ez a fogalom a YouTube-on azt jelenti, hogy a videóddal nem kereshetsz pénzt, ha az sérti az oldal irányelveit, például ha szexualitást ábrázol. És van, aki szívesen jelentené a videóját azért, mert kőből faragott keblek vannak benne.

A videót alig egy órával a feltöltés után már félmillióan látták. (Youtube/PewDiePie)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt