John McCain saját kérésére hagyták abba kezelését a republikánus szenátor orvosai

Tbg
külföld
2018 augusztus 24., 18:33
comments 139

Az agydaganatban szenvedő John McCain arizonai republikánus szenátor orvosai a szenátor kérésére abbahagyták a kezelést, jelentette be pénteki közleményében a politikus családja. 

A 81 éves szenátort egy éve kezelték az agydaganat gyógyíthatatlan és agresszív formájával, glioblasztómával. 

"A betegség előrehaladása és az életkorával járó elkerülhetetlen öregedési folyamat meghozta az ítéletet. Szokásos eltökéltségével John McCain úgy döntött, hogy abbahagyja az orvosi kezeléseket" - olvasható a család közleményében. 

A kommüniké nem tesz ugyan említést a politikus jelenlegi egészségi állapotáról, de az amerikai sajtóban máris megjelent kommentárok rámutatnak, a kezelés leállítása azt jelenti, hogy a beteg kilátásai reménytelenek, a politikusnak csupán hetei lehetnek hátra. 

John McCain nem mondott le a szenátori megbízatásáról, de tavaly december óta már nem vett részt a törvényhozási munkában, napjait arizonai otthonában és kórházban töltötte. 2018. májusában "A nyughatatlan lobogás" (The Restless Wave) címmel memoárt jelentetett meg. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.