A német sajtó ismét azzal foglalkozik, hogy az MTVA rendre szélsőjobbos német politikusokat szólítottat meg rettegő német állampolgárokként

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Augusztus elején mi is beszámoltunk róla, hogy bevándorlásellenes német politikusokat állított be bevándorlástól rettegő átlagnémetekként a magyar közmédia. 

Mint most a hvg.hu megírta, a gyakorlat azóta sem ért véget, egy hete például Marie-Thérèse Kaiser beszélt arról az MTVA-nak, hogy nem mer Hamburg belvárosában kimenni az utcára. Az azonban kimaradt a riportból, hogy Kaiser a Hamburgtól 50 kilométerre lévő Rotenburg városának AfD-s vezetője. 

Ez már nem az első eset volt, amikor az MTVA szélsőjobbos német politikusokat úgy szólaltatott meg, hogy elhallgatták az illetők politikai szerepvállalását, és átlagos rettegő németként ábrázolták őket. Az esetről most a regionális közmédia, az NDR is forgatott egy kisfilmet, amiben a magyar szereplők nem voltak hajlandóak megszólalni, de az AfD-s politikus elmondta, hogy nem is a környéken él, de azért forgatott a magyar stábbal, mert épp a környéken volt dolga, és a szerkesztő hívására vett részt a dologban. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.