Már fotó is bizonyítja, hogy farkas járt a Börzsönyben

Tbg
természet
2018 augusztus 24., 21:04

Januárban még csak nyomok alapján lehetett sejteni, hogy ismét farkas jár a Börzsönyben, most már fotós bizonyíték is van erről. 

Bedő Péter tegnap délután posztolta ki, hogy farkast fotózott le a sötétben:

link Forrás

Mint a természetbúvár írja, még a fotós bizonyíték sem lenne elegendő annak kijelentésére, hogy a farkas visszatért Magyarország északi részére, hiszen vannak olyan kutyák, illetve farkas-kutya hibridek, amelyek akár megtévesztésig is hasonlítanak a farkasra.

Bedő Péter fotója a farkasról
photo_camera Bedő Péter fotója a farkasról Fotó: Facebook/Bedő Péter/DINP


Januárban azonban már a farkas nyomait megtalálták, és a DNS-bizonyítékok alapján belőtték, hogy az bizony farkastól származott.

Bónusz track: Nincsenek már farkasok Magyarországon

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.