Trump cégcsoportjának pénzügyi fejese is jogi védelmet kapott

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Újabb két, Donald Trump amerikai elnök kampánystábjához tartozó szereplő kapott jogi mentességet, derült ki pénteken. 

Allen Weisselberg, a Trump Organization pénzügyi igazgatója, és  David Pecker, az American Media elnöke, a National Enquirer kiadója a két újabb szereplő, akik valamilyen megállapodást kötöttek a nyomozást végző ügyészséggel.

Weisselberg neve állítólag említésre került azon a hangfelvételen, amelyen David Cohen, az ügy eddigi egyetlen bűnösnek talált szereplője, Trump volt személyi ügyvédje megvitatja a Trump-szerető történetének eltussolását. (A sztori jogát megvásárolták, majd a sztorit elsüllyesztették.)

A Wall Street Journal értesülését a Trump-stáb nem kommentálta egyelőre. Azt sem tudni még, mit ajánlott a mentességért cserébe Weisselberg, azaz nem tudni, mivel segíti ő a nyomozók munkáját.

Az NPR értesülései szerint Pecker szintén a nőügyek eltussolásáért fizetett pénzmozgásokról adott információkat. 

Az Axios azt írja, Weisselberg bevonása már nagyon is kockázatos Trump számára, hiszen ha az ügyészség el tud kezdeni a Trump birodalom pénzügyeiben is vizsgálódni, azt már az elnök sem tudja majd leállítani. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.