Trump cégcsoportjának pénzügyi fejese is jogi védelmet kapott

Tbg
külföld
2018 augusztus 24., 16:27
comments 90

Újabb két, Donald Trump amerikai elnök kampánystábjához tartozó szereplő kapott jogi mentességet, derült ki pénteken. 

Allen Weisselberg, a Trump Organization pénzügyi igazgatója, és  David Pecker, az American Media elnöke, a National Enquirer kiadója a két újabb szereplő, akik valamilyen megállapodást kötöttek a nyomozást végző ügyészséggel.

Weisselberg neve állítólag említésre került azon a hangfelvételen, amelyen David Cohen, az ügy eddigi egyetlen bűnösnek talált szereplője, Trump volt személyi ügyvédje megvitatja a Trump-szerető történetének eltussolását. (A sztori jogát megvásárolták, majd a sztorit elsüllyesztették.)

A Wall Street Journal értesülését a Trump-stáb nem kommentálta egyelőre. Azt sem tudni még, mit ajánlott a mentességért cserébe Weisselberg, azaz nem tudni, mivel segíti ő a nyomozók munkáját.

Az NPR értesülései szerint Pecker szintén a nőügyek eltussolásáért fizetett pénzmozgásokról adott információkat. 

Az Axios azt írja, Weisselberg bevonása már nagyon is kockázatos Trump számára, hiszen ha az ügyészség el tud kezdeni a Trump birodalom pénzügyeiben is vizsgálódni, azt már az elnök sem tudja majd leállítani. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.