Villám csapott egy társasházba Dunakeszin, 16-an maradtak tető nélkül

Hajnali háromnegyed öt körül egy villám belecsapott egy Dunakeszin álló új építésű társasházba. A tető teljesen kiégett, a lakásokban összesen 16-an váltak átmenetileg hajléktalanná, számolt be az ATV híradója.

Az ATV riportjában megszólaló egyik érintett elmesélte, hajnalban hatalmas robbanásra és arra eszméltek, hogy dől be a lakásba a füst. Amikor kitódultak az utcára a lakók, látták, hogy lángol az egész tető. Személyi sérülés nem történt, a tűzoltók nagy erőkkel oltották a lángokat.

Az utca lakói segítőkészek voltak, átmeneti szállást, ruhát, mindenfélét ajánlottak fel a ház lakóinak, akik közül 11-en tartózkodtak otthon, mások szabadságon voltak.

Mint arról az ATV-nek nyilatkozó biztosítási szakértő beszámolt, mivel nagyon laza a villámhárítók telepítésének szabályozása Magyarországon, tízméteres épületmagasság alatt tulajdonképpen megúszható, egyáltalán nem ritka, hogy egy ház nem rendelkezik villámhárítóval.

A másik probléma az, hogy a legtöbben a legolcsóbb lakásbiztosítást választják, aminek nem része a villámlás okozta másodlagos kár (tetőtűz, lakástűz) megtérítése. (ATV)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.