Villám csapott egy társasházba Dunakeszin, 16-an maradtak tető nélkül

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hajnali háromnegyed öt körül egy villám belecsapott egy Dunakeszin álló új építésű társasházba. A tető teljesen kiégett, a lakásokban összesen 16-an váltak átmenetileg hajléktalanná, számolt be az ATV híradója.

Az ATV riportjában megszólaló egyik érintett elmesélte, hajnalban hatalmas robbanásra és arra eszméltek, hogy dől be a lakásba a füst. Amikor kitódultak az utcára a lakók, látták, hogy lángol az egész tető. Személyi sérülés nem történt, a tűzoltók nagy erőkkel oltották a lángokat.

Az utca lakói segítőkészek voltak, átmeneti szállást, ruhát, mindenfélét ajánlottak fel a ház lakóinak, akik közül 11-en tartózkodtak otthon, mások szabadságon voltak.

Mint arról az ATV-nek nyilatkozó biztosítási szakértő beszámolt, mivel nagyon laza a villámhárítók telepítésének szabályozása Magyarországon, tízméteres épületmagasság alatt tulajdonképpen megúszható, egyáltalán nem ritka, hogy egy ház nem rendelkezik villámhárítóval.

A másik probléma az, hogy a legtöbben a legolcsóbb lakásbiztosítást választják, aminek nem része a villámlás okozta másodlagos kár (tetőtűz, lakástűz) megtérítése. (ATV)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.