Birkaszépségversenyt tartottak Dagesztánban

Tbg
vallás
2018 augusztus 25., 19:08
comments 155

A muszlim Íd al-Adhá vagy áldozati ünnep (török és oroszországi muszlimoknál a Kurban Bayram) tiszteletére birkaszépségversenyt tartottak Dagesztán középső részén egy piactéren, írja a Moscow Times.

Az állatokat - amikből egyet ilyenkor szokásosan feláldoznak - gyapjuk, izomzatuk, és a gazdájuk által kitalált frizura, kiegészítők összdíjazása alapján választották ki.

link Forrás

A nyertes Islam Ismailov lett, aki Aisha hercegnő nevű állatával nyerte meg a versenyt. Az sajnos nem derült ki a tudósításból, hogy a képen látható birka-e Aishe fenség. Dagesztánban ilyenkor 300 ezer birkát vágnak le, ennek egyharmada kerül Moszkvába és Szentpétervárra az ünnepekre. (MT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.