Boross Péter: A fiataloknak meg kellene mondani, hogy a külföldi egyetemek nem jobbak, mint a magyarok

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Magyarország egykori miniszterelnöke interjút adott a Magyar Időknek. 

A beszélgetés hosszú, és úgy általában arról szól, hogy minden, ami Magyarországon baloldali volt, az rossz volt, minden, ami jobboldali volt, az jó volt, de erről Boross Péter évtizedek óta szeret adomázni.

Amiért most mégis szemlézzük az interjút, az az elvándorlás problémájára adott válasza. Boross szerint egyszerűen nem mondták el a külföldön tanulási  lehetőségeket kereső fiataloknak, hogy itt jobbak a körülmények:

– Idehaza milyen célok megvalósítását tartja fontosnak?
– Sokat beszélnek arról, hogy a fiatalok elvándorolnak külföldre. Ez nem igaz, ám kétségtelenül sokkal több lehetne a visszacsábítás. Meg kellene mondani nekik: a külföldi egyetemek túlnyomó részben sokkal kevesebbet nyújtanak tudásban, mint a hazaiak. ”

Boross annak ellenére állítja ezt, hogy évek óta komoly forráskivonás történik a magyar felsőoktatásban, ahol újabban a politikai alapon történő tisztogatás is megjelent: egyetemet próbál bezáratni a kormányzat, és a számára nem tetsző eszmék, tantárgyak betiltásán fáradozik. (Magyar Idők)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.