Boross Péter: A fiataloknak meg kellene mondani, hogy a külföldi egyetemek nem jobbak, mint a magyarok

Magyarország egykori miniszterelnöke interjút adott a Magyar Időknek. 

A beszélgetés hosszú, és úgy általában arról szól, hogy minden, ami Magyarországon baloldali volt, az rossz volt, minden, ami jobboldali volt, az jó volt, de erről Boross Péter évtizedek óta szeret adomázni.

Amiért most mégis szemlézzük az interjút, az az elvándorlás problémájára adott válasza. Boross szerint egyszerűen nem mondták el a külföldön tanulási  lehetőségeket kereső fiataloknak, hogy itt jobbak a körülmények:

– Idehaza milyen célok megvalósítását tartja fontosnak?
– Sokat beszélnek arról, hogy a fiatalok elvándorolnak külföldre. Ez nem igaz, ám kétségtelenül sokkal több lehetne a visszacsábítás. Meg kellene mondani nekik: a külföldi egyetemek túlnyomó részben sokkal kevesebbet nyújtanak tudásban, mint a hazaiak. ”

Boross annak ellenére állítja ezt, hogy évek óta komoly forráskivonás történik a magyar felsőoktatásban, ahol újabban a politikai alapon történő tisztogatás is megjelent: egyetemet próbál bezáratni a kormányzat, és a számára nem tetsző eszmék, tantárgyak betiltásán fáradozik. (Magyar Idők)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.