Boross Péter: A fiataloknak meg kellene mondani, hogy a külföldi egyetemek nem jobbak, mint a magyarok

Tbg
POLITIKA
2018 augusztus 25., 15:02
comments 841

Magyarország egykori miniszterelnöke interjút adott a Magyar Időknek. 

A beszélgetés hosszú, és úgy általában arról szól, hogy minden, ami Magyarországon baloldali volt, az rossz volt, minden, ami jobboldali volt, az jó volt, de erről Boross Péter évtizedek óta szeret adomázni.

Amiért most mégis szemlézzük az interjút, az az elvándorlás problémájára adott válasza. Boross szerint egyszerűen nem mondták el a külföldön tanulási  lehetőségeket kereső fiataloknak, hogy itt jobbak a körülmények:

– Idehaza milyen célok megvalósítását tartja fontosnak?
– Sokat beszélnek arról, hogy a fiatalok elvándorolnak külföldre. Ez nem igaz, ám kétségtelenül sokkal több lehetne a visszacsábítás. Meg kellene mondani nekik: a külföldi egyetemek túlnyomó részben sokkal kevesebbet nyújtanak tudásban, mint a hazaiak. ”

Boross annak ellenére állítja ezt, hogy évek óta komoly forráskivonás történik a magyar felsőoktatásban, ahol újabban a politikai alapon történő tisztogatás is megjelent: egyetemet próbál bezáratni a kormányzat, és a számára nem tetsző eszmék, tantárgyak betiltásán fáradozik. (Magyar Idők)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.