Lencsevégre kapták a nemzet egyik graffitisét

Tbg
Budapest
2018 augusztus 25., 15:48
comments 233

Egy hónappal ezelőtt készült egy fotó egy hátizsákos bácsiról, aki nagyban (szó szerint) firkálja fel egy utcabútor üres hirdetési felületére, hogy

„$oro$ Európa Hóhéra”

photo_camera Forrás: Instagram/mrxnnkltt

Mint arról a 444 rendszeresen tudósít, a kultúrharc keretében/mellett/közben egy nagy graffitiháború is dúl a magyar köztereken.

Az egyik sarokban a NER ellenzéke ragadt tollat, filcet, sprayt, krétát, és hol az "Orbán egy geci", hol más kormánykritikus szöveget, alkotást posztol a városi falakra, járdákra, nemcsak itthon, külföldön is. A Városmajorban, a Margit híd lábánál izzanak leginkább a frontok, de időnként London és Berlin is csatatérré válik.

A másik oldalon a betyár Banksyk sorakoznak, akiknek válogatott felirataikból errefele közöltünk kimerítő összeállítást, amelyben egy szemtanú fel is ismerte az egyik radikális nemzeti firkálót, akit szakácsként már ismert, így jellemzett:

„Kétlem hogy lenne bárki a jobboldalon, aki olyan pizzatésztát gyúrna, mint ő.”

Ők is többen vannak, ez kiderül a változatos írásmódokból, technikákból. A fenti képen szereplő bácsi tehát a nemzeti graffitisereg egyik katonája éppen munka közben. Az eredeti kép itt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.