Serena Williams-et eltiltották a fekete cicaruha viseletétől a jövő évi French Openen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Serena Williams jövőre nem játszhat a Nike által gyártott fekete "szuperhős" ruhában, amiben az idei, május French Open első meccsét megnyerte.

Erről Bernard Giudicelli, a francia teniszszövegség elnöke beszélt egy interjúban: szerinte Williams és a Nike is túl messzire mentek a fekete, testhez tapadó ruhával. "Mindenkinek tisztelnie kell a játékot és a helyszínt" - fogalmazott a Tennis Magazine-ban, és megemlítette, jövőre lesz dress code-ja a tornának.

A Nike máris reagált, mint fogalmaztak a sportmárka kreatívjai: "Kiveheted a szuperhőst a ruhájából, de nem veheted el a szuperképességeit."

Az idei torna első meccsének megnyerése után Serena Williams nagyon lelkesen nyilakozott a Nike ruhájáról, mint mondta, úgy érezte magát mintha a Black Panther c. film Wakandájának (egy mesebeli high-tech afrikai királyság) fekete hercegnője lenne.

Williams egyébként nem először tűnik fel különös ruhában az egyébként meglehetősen konzervatív tenisztornák történetében: 2015-ben éppen a French Openen mutatta be rózsaszínű ruháját. Ebben az egyébként is attól volt híres a sajtó, hogy a French Open női versenyzői micsoda pompás ruhákat vettek fel.

A French Openen az sem baj, ha a női versenyzők nem szoknyát, hanem rövidnadrágot, esetleg hosszú nadrágot húznak, ehhez képest Serena most azzal vívta ki a francia szervezők nemtetszését, hogy tapadós fekete hosszú nadrágot és pólót viselt.

A French Open a klasszikus nagy tenisztornák sorában egyébként meglehetősen megengedő. Az angliai Wimbledonban pl. van dress code, a teniszezők kizárólag túlnyomórészt fehér ruhákban játszhatnak, logók és színek nem nagyon szerepelhetnek az öltözékeken. André Agassi egy ideig emiatt nem is játszott a tornán, ahol komoly pénzbüntetéseket szabnak ki a szabályokat megszegőkre.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.