A szomszéd kutyája buktatta le a medgyesbodzási kannabiszkertet, szegény állat bele is halt

bűnügy
2018 augusztus 26., 13:42
comments 186

Lelőtte a szomszédja kutyáját egy férfi szombaton a reggeli órákban Medgyesbodzáson. Az állat bement a férfi bekerítetlen udvarára, ekkor érte a találat.

A rendőrséget a kutya gazdája értesítette, miután vérnyomokat talált a férfi háza előtt. Az intézkedő rendőrök az udvar hátsó részében meg is találták a kölyökkutya tetemét. A 46 éves férfi nem tagadta, hogy ő lőtte le az állatot, de azt állította, hogy légpuskát használt. A rendőrök azonban a kutya sérüléséből arra következtettek, hogy a férfi nem légpuskát használt, hanem lőfegyvert tarthat otthon.

Ezért házkutatást végeztek, és ennek során engedély nélkül tartott puskákat és lőszereket is találtak, ezeken kívül pedig egy udvari melléképületben, dobozokban és zacskókban is szárított kannabisz került elő.

photo_camera Police.hu

A rendőröket ezután már nem lehetett leállítani, és alaposan átnézték a kert hátsó részét

és egy fákkal sűrűn benőtt területen 29 tő kender növényt találtak.

A nyomozók a töveket és a szárított növényeket is lefoglalták, hatóanyag-tartalmukat pedig szakértők vizsgálják meg. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének gyanúja, kábítószer birtoklása bűntettének gyanúja és állatkínzás vétség gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen. (Police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.