A szomszéd kutyája buktatta le a medgyesbodzási kannabiszkertet, szegény állat bele is halt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Lelőtte a szomszédja kutyáját egy férfi szombaton a reggeli órákban Medgyesbodzáson. Az állat bement a férfi bekerítetlen udvarára, ekkor érte a találat.

A rendőrséget a kutya gazdája értesítette, miután vérnyomokat talált a férfi háza előtt. Az intézkedő rendőrök az udvar hátsó részében meg is találták a kölyökkutya tetemét. A 46 éves férfi nem tagadta, hogy ő lőtte le az állatot, de azt állította, hogy légpuskát használt. A rendőrök azonban a kutya sérüléséből arra következtettek, hogy a férfi nem légpuskát használt, hanem lőfegyvert tarthat otthon.

Ezért házkutatást végeztek, és ennek során engedély nélkül tartott puskákat és lőszereket is találtak, ezeken kívül pedig egy udvari melléképületben, dobozokban és zacskókban is szárított kannabisz került elő.

Police.hu

A rendőröket ezután már nem lehetett leállítani, és alaposan átnézték a kert hátsó részét

és egy fákkal sűrűn benőtt területen 29 tő kender növényt találtak.

A nyomozók a töveket és a szárított növényeket is lefoglalták, hatóanyag-tartalmukat pedig szakértők vizsgálják meg. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének gyanúja, kábítószer birtoklása bűntettének gyanúja és állatkínzás vétség gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen. (Police.hu)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.