43 perces csenddel emlékeztek a focimeccsen a genovai tragédia 43 áldozatára

Genova focicsapata, Genoa hazai pályán játszott az Empoli ellen vasárnap. A mérkőzés első 43 perce alatt szinte teljes csend uralkodott a stadionban, ezzel a genovai tragédia 43 halálos áldozata előtt tisztelegtek a szurkolók. 

A Polcevera patak fölött negyven méter magasan álló Morandi autópályahíd nyolcvan méteres szakasza augusztus 14-én omlott a mélybe, lakásokra, vasúti sínekre, gyárakra.

A vasárnapi volt az első futballmeccs, amit a tragédia óta tartottak a genovai Luigi Ferraris stadionban, a kezdőrúgás előtt egy perces néma csenddel emlékeztek meg az áldozatokra. A mérkőzésen részt vettek az áldozatok hozzátartozói is. 

Ahogy azt a Genoa szurkolói kérték, a meccs első 43 percében szinte teljes csend volt a stadionban, amitől olyan volt, mintha zárt kapuk mögött játszanának a focisták. Szinte csak a játékosok hangját lehetett hallani, csak néha hangzott fel visszafogott taps vagy egy-egy bekiabálás, amikor a Genoa támadott, pedig az első 20 percben két gólt is rúgtak. A 43. percben megjelentek a kivetítőn az áldozatok neveit, ekkor tapsvihar tört ki. Ezután ugyanúgy folytatódott a meccs, ahogy az egy focimeccsen szokás, és a Genoa végül 2:1-re nyert. 

Augusztus 25-én játszott először a Juventus színeiben, hazai pályán Cristiano Ronaldo, ő egy olyan pólót viselt, amivel szintén az áldozatok emléke előtt tisztelgett.

Fotó: MARCO BERTORELLO/AFP

(via Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.