Rablók kipakolták a paraguay-i rendőrség fegyverraktárát, és játékfegyvereket tettek az igazi fegyverek helyére

A paraguay-i média a történelem legkínosabb botrányaként számol be arról a rablásról, amelynek során a rablók egyenesen a rendőrségi fegyverraktárba törtek be, és onnan 42 igencsak nagy tűzerejű rendőrségi puskát loptak el.

Majd a fegyvereket fából és műanyagból készített replikákkal helyettesítették.

A rendőrségnek már csak az tűnt fel, hogy a feketepiacon elkezdtek megjelenni az ő fegyvereik. Tízezer dollárért adták vették őket. Azt nem tudni, hogy a rablás mikor történt, de a fegyverek egy évvel ezelőtt kezdtek feltűnni az alvilágban, a rendőrség ekkor vizsgálatot indított. Ezután találták meg a játékfegyvereket a raktárban. Íme:

A fegyvereket a fővárosban lévő raktárban helyezték el, miután kivonták őket forgalomból, mert új modellekkel helyettesítették őket. Viszont a csere ellenére működőképesek maradtak. Néhány belőlük a feketepiacon keresztül Argentínába kerülhetett vagy Brazíliába. A brazil hatóságok már így is többször panaszkodtak, hogy rengeteg illegális fegyver áramlik be az országba Paraguay-ból.

A paraguay-i rendőrség a vizsgálat következményeként egyelőre még nem tartóztatott le senkit, viszont felmentették a raktáros rendőrt. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.