Sallói, a világhírű magyar futballprofesszor úgy küldte el a francba a kamuedző Bielsát, hogy olyat még nem láttál

sport
2018 augusztus 27., 07:35
comments 190

Pep Guadiola, aki a szakemberek és a szurkolók közmegegyezése szerint a világ egyik legjobb fociedzője - nem kevesek szerint A Legjobb - jó pár alkalommal lenyilatkozta, hogy szerinte meg az argentin Marcelo Bielsa a világ legjobbja, méghozzá az elemzőkészsége, a taktikai meglátásai és a játékosok fejlődésére gyakorolt hatása miatt. Mielőtt Guardiola 2008-ban átvette volna a Barcelona kispadját, hogy ott instant legendává váljon, elzarándokolt Argentínába, hogy meghallgassa a mestere tanácsait az ügyben.

Bielsa emellett arról is ismert, hogy a rendkívüli szakmai tekintélyéhez - de csak ahhoz - képest relatíve kevés trófeát nyert: 3 argentin bajnoki és egy olimpiai bajnoki címe így is van. Emellett vezetett válogatottat kontinenstorna döntőjébe (Argentina, Copa America), és klubcsapatokat kontinentális kupadöntőbe (Newell's Old Boys - Libertadores kupa, Atletic Bilbao - Európa Liga)

Természetesen Guardioláé is csak egy vélemény a sok közül. 

De az pokolian vicces volt, ahogy Sallói István egykori csatár, későbbi többszörös klubigazgató, jelenleg az NB2-es ZTE sportigazgatója a Digi Tv franciafoci-magazinjában most helyrette ezt a felfújt Bielsát. 

Az egész kirohanás 49 másodperc, de mindegyik felér egy-egy óra felhőtlen szórakozással. Sallói kifinomult hangütése, kristálytisztán elővezetett, támadhatalan érvrendszere és szimpatikus visszafogottsága külön-külön is a magyarfocizmus klasszikusává tennék ezt a hőbörgést, de így együtt annyira erősek, hogy ha egy ismerősöd legközelebb megint feltenné a klasszikus kérdést, hogy

na jó, de ennyi pénz beleöntése után hogy lehet még mindig ILYEN a magyar foci???

csak mutasd meg neki ezt a videót:

link Forrás

Az én kedvenc pillanataim:

  • Na jó, hagyjuk ezeket a hülyeségeket!
  • Aki nálam többet foglalkozik focival, az festi magát.
  • Hozzám is jöjjenek el, beszélgessenek, lehet, hogy mondok két olyan dolgot, amit lehet használni. Ha nincs eredményem, akkor, akkor nem vagyok jó.
  • Mondok neked egy egyszerű témát és ez nagyon komoly! Hát azér a szakirodalom! Nak egy jelentős része szerintem angolul van.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.