Szabadulószobában várja Eva Rezešová, hogy kiengedjék a börtönből

2018 augusztus 27., hétfő 6:07

Kedden szabadul a börtönből a szlovák milliomosnő, akit négy ember halálát okozó közlekedési baleset okozásáért ítéltek el. Az utolsó napokat Rezešová szabadulószobában tölti, ez a szokásos procedúra része a börtönben - írja a Blikk. Szabadulások előtt a raboknak minden személyes tárgyukat össze kell pakolniuk, ezután vonulnak át a szabadulószobába, ahol az utolsó napokat töltik. Itt az elítélt egyedül van, legfeljebb az őrökkel vált néhány szót. Keddi szabadulása napján visszakapja személyes tárgyait, melyeket bevonulásakor kellett leadni, majd a kapuhoz kísérik.

A szlovák milliomosnő 2012-ben öklelt fel BMW terepjárójával egy Fiat Puntót az M3-as autópályán. A vétlen autóban a helyszínen hárman életüket vesztették, a negyedik áldozat a kórházban halt meg. Rezešovát kilenc évre ítélték, a börtönben mindvégig mintarabként viselkedett, így most hat év után minden illetékes jóváhagyta feltételes szabadlábra helyezési kérelmét.

Eva Rezesová a másodfokú büntetőper tárgyalásán a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalótermében (Fotó: Koszticsák Szilárd) Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA