Szabadulószobában várja Eva Rezešová, hogy kiengedjék a börtönből

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kedden szabadul a börtönből a szlovák milliomosnő, akit négy ember halálát okozó közlekedési baleset okozásáért ítéltek el. Az utolsó napokat Rezešová szabadulószobában tölti, ez a szokásos procedúra része a börtönben - írja a Blikk. Szabadulások előtt a raboknak minden személyes tárgyukat össze kell pakolniuk, ezután vonulnak át a szabadulószobába, ahol az utolsó napokat töltik. Itt az elítélt egyedül van, legfeljebb az őrökkel vált néhány szót. Keddi szabadulása napján visszakapja személyes tárgyait, melyeket bevonulásakor kellett leadni, majd a kapuhoz kísérik.

A szlovák milliomosnő 2012-ben öklelt fel BMW terepjárójával egy Fiat Puntót az M3-as autópályán. A vétlen autóban a helyszínen hárman életüket vesztették, a negyedik áldozat a kórházban halt meg. Rezešovát kilenc évre ítélték, a börtönben mindvégig mintarabként viselkedett, így most hat év után minden illetékes jóváhagyta feltételes szabadlábra helyezési kérelmét.

Eva Rezesová a másodfokú büntetőper tárgyalásán a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalótermében (Fotó: Koszticsák Szilárd)Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.