Újra elítélték S. Ábelt, a McDonald's-os lövöldözőt, ezúttal banki csalás miatt

Kommandósok kíséretében, csukló- és lábbilincsben érkezett meg a Pesti Központi Kerületi Bíróságra S. Ábel, hogy meghallgassa az ítéletet a különösen nagy értékre elkövetett csalás ügyében - írja a Blikk.

Ez már S. Ábel sokadik ügye, először ámokfutás előkészítésével gyanúsították meg, majd egy McDonald's-os lövöldözés miatt el is ítélték, idén pedig robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett miatt nyomoztak ellene.

Eközben pedig megvádolták különösen nagy értékre elkövetett csalással is. Az ügyészség szerint kétszer is általa hamisított átutalási megbízásokat adott le két fővárosi bankban. A megbízásokon a Magyar Villamos Művek (MVM) Észak-Budai Kogenerációs Fűtőerőmű Kft. ügyvezetőinek aláírása állt, és százezer, illetve ötszázhúszezer euró átutalását kérte egy osztrák banknál vezetett számlára, ami valójában az övé volt.

A banki dolgozók azonban kiszúrták, mert az arcát eltakarva érkezett a gyűjtőládához.

A bíróság bűnösnek mondta ki S. Ábelt, és halmazati büntetésként két évre ítélte, öt évre felfüggesztve. (Blikk)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó