Van egy falu Győr mellett, ahol a helyiek minden héten közösen lottóznak

társadalom
2018 augusztus 27., 16:13
comments 143

A Győr melletti Győrújfalun négy éve közösen lottóznak a falusiak - számolt be róla az RTL Híradó. A közös lottó (a helyiek csak Újfalulottónak hívják) a polgármester kezdeményezésére indult 2014-ben.

A beugró 500 forint, de egy ember akár több pénzzel is beszállhat. Ha 4-esük vagy 5-ösük lesz, a nyereményt szétosztják, ha 2-es vagy 3-as találatot érnek el, a befolyt pénzt a falu fejlesztésére fordítják.

Egyszer már volt egy négyesük, ez akkor több mint kétmillió forintot hozott a konyhára, a helyieknek ebből fejenként 15 ezer forint járt.

2-es vagy 3-as találatokból csak idén 600 ezer forint jött már össze, ebből a helyi játszóteret fogják fejleszteni. A korábbi évek nyereményeiből automata defibrillátor került a hivatal bejáratához, és ebből a pénzből vásárolták a karácsonyi díszkivilágítást is.

Egy fix számuk van, a 70-es, ezen kívül 11 korábban megszavazott számot játszanak meg egy kombinációs szelvényen. A lottózásban 70-80 család vesz részt.

[
]


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt