Van egy falu Győr mellett, ahol a helyiek minden héten közösen lottóznak

A Győr melletti Győrújfalun négy éve közösen lottóznak a falusiak - számolt be róla az RTL Híradó. A közös lottó (a helyiek csak Újfalulottónak hívják) a polgármester kezdeményezésére indult 2014-ben.

A beugró 500 forint, de egy ember akár több pénzzel is beszállhat. Ha 4-esük vagy 5-ösük lesz, a nyereményt szétosztják, ha 2-es vagy 3-as találatot érnek el, a befolyt pénzt a falu fejlesztésére fordítják.

Egyszer már volt egy négyesük, ez akkor több mint kétmillió forintot hozott a konyhára, a helyieknek ebből fejenként 15 ezer forint járt.

2-es vagy 3-as találatokból csak idén 600 ezer forint jött már össze, ebből a helyi játszóteret fogják fejleszteni. A korábbi évek nyereményeiből automata defibrillátor került a hivatal bejáratához, és ebből a pénzből vásárolták a karácsonyi díszkivilágítást is.

Egy fix számuk van, a 70-es, ezen kívül 11 korábban megszavazott számot játszanak meg egy kombinációs szelvényen. A lottózásban 70-80 család vesz részt.

[
]


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.