Van egy falu Győr mellett, ahol a helyiek minden héten közösen lottóznak

A Győr melletti Győrújfalun négy éve közösen lottóznak a falusiak - számolt be róla az RTL Híradó. A közös lottó (a helyiek csak Újfalulottónak hívják) a polgármester kezdeményezésére indult 2014-ben.

A beugró 500 forint, de egy ember akár több pénzzel is beszállhat. Ha 4-esük vagy 5-ösük lesz, a nyereményt szétosztják, ha 2-es vagy 3-as találatot érnek el, a befolyt pénzt a falu fejlesztésére fordítják.

Egyszer már volt egy négyesük, ez akkor több mint kétmillió forintot hozott a konyhára, a helyieknek ebből fejenként 15 ezer forint járt.

2-es vagy 3-as találatokból csak idén 600 ezer forint jött már össze, ebből a helyi játszóteret fogják fejleszteni. A korábbi évek nyereményeiből automata defibrillátor került a hivatal bejáratához, és ebből a pénzből vásárolták a karácsonyi díszkivilágítást is.

Egy fix számuk van, a 70-es, ezen kívül 11 korábban megszavazott számot játszanak meg egy kombinációs szelvényen. A lottózásban 70-80 család vesz részt.

[
]


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.