K. Miklós vascsővel és kalapáccsal verte szét a komáromi Mindszenty-szobrot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: police.hu

Szombat éjjel vascsővel és kalapáccsal esett neki a Komáromban lévő Mindszenty József-szobornak egy 34 éves komáromi férfi. K. Miklós ütötte-verte a szobrot, amiből több darab le is tört. A férfi ezzel több milliós kárt okozott a műemlékben.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A komáromi rendőrök a 34 éves gyanúsítottat felkutatták, és két nappal később otthon elfogták. Miután előállították a Komáromi Rendőrkapitányságra, kiderült, hogy a férfi az elmúlt napokban több, hasonló jellegű bűncselekményt is elkövetett: egy héttel korábban egy lottózó üvegajtaját dobálta meg kővel, a szobor megrongálása utáni napokban pedig egy vascsővel betörte a szomszédja házának az ablakát, és a helyi rendőrkapitányság ablaküvegét is.

Fotó: police.hu

K. Miklós a gyanúsítotti kihallgatásán mindegyik bűncselekmény elkövetését elismerte, és azt mondta, a rongálásokkal a dühét akarta levezetni. Ellene felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett és rongálás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek a letartóztatására. (police.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.