K. Miklós vascsővel és kalapáccsal verte szét a komáromi Mindszenty-szobrot

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: police.hu

Szombat éjjel vascsővel és kalapáccsal esett neki a Komáromban lévő Mindszenty József-szobornak egy 34 éves komáromi férfi. K. Miklós ütötte-verte a szobrot, amiből több darab le is tört. A férfi ezzel több milliós kárt okozott a műemlékben.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A komáromi rendőrök a 34 éves gyanúsítottat felkutatták, és két nappal később otthon elfogták. Miután előállították a Komáromi Rendőrkapitányságra, kiderült, hogy a férfi az elmúlt napokban több, hasonló jellegű bűncselekményt is elkövetett: egy héttel korábban egy lottózó üvegajtaját dobálta meg kővel, a szobor megrongálása utáni napokban pedig egy vascsővel betörte a szomszédja házának az ablakát, és a helyi rendőrkapitányság ablaküvegét is.

Fotó: police.hu

K. Miklós a gyanúsítotti kihallgatásán mindegyik bűncselekmény elkövetését elismerte, és azt mondta, a rongálásokkal a dühét akarta levezetni. Ellene felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett és rongálás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek a letartóztatására. (police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.