K. Miklós vascsővel és kalapáccsal verte szét a komáromi Mindszenty-szobrot

Fotó: police.hu

Szombat éjjel vascsővel és kalapáccsal esett neki a Komáromban lévő Mindszenty József-szobornak egy 34 éves komáromi férfi. K. Miklós ütötte-verte a szobrot, amiből több darab le is tört. A férfi ezzel több milliós kárt okozott a műemlékben.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A komáromi rendőrök a 34 éves gyanúsítottat felkutatták, és két nappal később otthon elfogták. Miután előállították a Komáromi Rendőrkapitányságra, kiderült, hogy a férfi az elmúlt napokban több, hasonló jellegű bűncselekményt is elkövetett: egy héttel korábban egy lottózó üvegajtaját dobálta meg kővel, a szobor megrongálása utáni napokban pedig egy vascsővel betörte a szomszédja házának az ablakát, és a helyi rendőrkapitányság ablaküvegét is.

Fotó: police.hu

K. Miklós a gyanúsítotti kihallgatásán mindegyik bűncselekmény elkövetését elismerte, és azt mondta, a rongálásokkal a dühét akarta levezetni. Ellene felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett és rongálás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek a letartóztatására. (police.hu)