Párizsban feminista aktivisták betonnal tömítették el a nyilvános pisáldákat

Feminista aktivisták elkezdték vörösre festett betétekkel és tamponokkal teleragasztgatni és betonnal eltömíteni a Párizs utcáin a nemrég felállított nyilvános pisáldákat, mert szexistának és diszkriminatívnak tartják azokat.

A hátrahagyott cetliken a párizsi hatóságokat pedig azért támadták, mert szerintük az utcai piszoárokkal csak felbátorítják a férfiakat, hogy nyilvánosan könnyítsenek magukon, miközben a nyilvános szoptatás még mindig botránynak számít. A rendőrség nyomozni kezdett a rongálás miatt, egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára az akciókat. A Femen is tagadja, hogy köze lenne a rongálásokhoz.

Fotó: THOMAS SAMSON/AFP

A piszoárok felállításkor többen panaszkodtak, hogy azok nem takarnak semmit, és ezzel párhuzamosan nem biztosítottak több nyilvános vécét nőknek. Sokak szerint a hatóságok ezzel azt az üzenetet közvetítik, hogy a férfiak uralják az utcákat, és szabadon mutogathatják magukat. Ugyanakkor nem meglepő, hogy sokan nem feltétlenül akarnak nyilvánosan pisáló férfiakat látni, amikor kilépnek az utcára. (Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.