Párizsban feminista aktivisták betonnal tömítették el a nyilvános pisáldákat

külföld
2018 augusztus 29., 16:32
comments 471

Feminista aktivisták elkezdték vörösre festett betétekkel és tamponokkal teleragasztgatni és betonnal eltömíteni a Párizs utcáin a nemrég felállított nyilvános pisáldákat, mert szexistának és diszkriminatívnak tartják azokat.

link Forrás

A hátrahagyott cetliken a párizsi hatóságokat pedig azért támadták, mert szerintük az utcai piszoárokkal csak felbátorítják a férfiakat, hogy nyilvánosan könnyítsenek magukon, miközben a nyilvános szoptatás még mindig botránynak számít. A rendőrség nyomozni kezdett a rongálás miatt, egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára az akciókat. A Femen is tagadja, hogy köze lenne a rongálásokhoz.

photo_camera Fotó: THOMAS SAMSON/AFP

A piszoárok felállításkor többen panaszkodtak, hogy azok nem takarnak semmit, és ezzel párhuzamosan nem biztosítottak több nyilvános vécét nőknek. Sokak szerint a hatóságok ezzel azt az üzenetet közvetítik, hogy a férfiak uralják az utcákat, és szabadon mutogathatják magukat. Ugyanakkor nem meglepő, hogy sokan nem feltétlenül akarnak nyilvánosan pisáló férfiakat látni, amikor kilépnek az utcára. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.