Tiborcz üzlettársa bontja a K&H Bank Pozsonyi úti fiókjának épületét

Bontják a Kommunista Ifjúsági Szövetség Központi Bizottságának (KISZ KB) egykori székházát, a K&H Bank volt irodaházát a Pozsonyi úton.Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A miniszterelnök vejével üzletelő Adnan Polat cégéhez, a PD Real Estate Development Kft.-hez tartozik az a Pozsonyi úti terület, ahol most bontják a  a K&H Bank Zrt. fiókjának az épületét, írja az Átlátszó. A lap úgy tudja, hogy dunai panorámás szálloda épülhet a XIII. kerületi irodaház helyén.

Anan Polat és Orbán Viktor a felcsúti stadion tetejénFotó: Bors/Réti Zsolt

A lap emlékeztet arra, hogy az ingatlan jelenlegi tulajdonosa a PD Real Estate Development Kft. A főtevékenységként ingatlankezelést végző cég egyik vezető tisztségviselője tavaly október vége óta Adnan Polat, egyik tulajdonosa pedig a török üzletember érdekeltsége a HBRE International Investments B. V. A vállalkozás másik tagja a HBRE-hez hasonlóan amszterdami székhelyű Emirkerim B. V.

A HBRE korábban a Tiborcz Istvánhoz tartozó a BDPST Zrt.-vel együtt tulajdonolta a Tiborcz Istvánhoz köthető AMX HS Real Estate Management Hungary Kft.-t. Ma már viszont annak egyedüli tagja.

A lap megjegyzi, hogy az amszterdami cég érdekelt volt 2015 szeptembere és 2016 márciusa között Tiborcz másik vállalkozásában, az AMX Nador House Kft.-ben (későbbi nevén a Pharaon-Kappa Kft.-ben) is. A cégnek azután lett új neve 2016 márciusában, hogy új tulajdonoshoz, a Pharaon-Omega Fejlesztési és Tanácsadó Kft.-hez került.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.