Más nevére szóló rokkantkártyával parkolt egy budapesti bíró

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Blikk írt arról, hogy más nevére szóló mozgáskorlátozott parkolási engedélyt használt egy bíró Budapest belvárosában, közokirat-hamisítás gyanúja miatt indult ellene nyomozás. 

Mint a lap írja, idén május 15-én a bíró Budapest belvárosában jogosulatlanul használta az engedélyt: nem szállított mozgáskorlátozott személyt, mégis kirakta a kártyát, amikor munkába ment. A helyszínen tartózkodtak a kerületi rendőrkapitányság civil ruhás rendőrei, akik észrevették a történteket, és intézkedni kezdtek.

A bíró a helyszínen elismerte tettét. Áder János azóta már felfüggesztette a bíró mentelmi jogát, így megindulhatott ellene a büntetőeljárás. A bíró vallomást tett, illetve beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.