Más nevére szóló rokkantkártyával parkolt egy budapesti bíró

A Blikk írt arról, hogy más nevére szóló mozgáskorlátozott parkolási engedélyt használt egy bíró Budapest belvárosában, közokirat-hamisítás gyanúja miatt indult ellene nyomozás. 

Mint a lap írja, idén május 15-én a bíró Budapest belvárosában jogosulatlanul használta az engedélyt: nem szállított mozgáskorlátozott személyt, mégis kirakta a kártyát, amikor munkába ment. A helyszínen tartózkodtak a kerületi rendőrkapitányság civil ruhás rendőrei, akik észrevették a történteket, és intézkedni kezdtek.

A bíró a helyszínen elismerte tettét. Áder János azóta már felfüggesztette a bíró mentelmi jogát, így megindulhatott ellene a büntetőeljárás. A bíró vallomást tett, illetve beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.