Megtalálták a nőt, aki hiányos öltözetben, rémülten csengetett be házakba Texasban

külföld
2018 augusztus 30., 07:32
comments 81

Múlt héten töltött fel egy texasi nő Facebookra egy hátborzongató videót, melyet biztonsági kamerájuk rögzített. A homályos képeken az látszik, hogy egy fiatal nő félmeztelenül, mezítláb csenget be egy házba a texasi Montgomeryben, a Sunshine Ranch környékén. Látszik, hogy csuklóiról lóg valami, talán kötél vagy törött bilincs. A nő rémültnek tűnik, és úgy viselkedik, mintha üldöznék. A ház tulajdonosa, Jennie Drude nem ébredt fel a csengetésre, de később kiderült, a nő nem csak náluk próbálkozott, egy szomszédjukhoz legalább hússzor csöngetett, de mire kaput nyitottak, eltűnt. A rendőrség tájékoztatása szerint összesen legalább öt helyen próbálkozott, mindhiába.

link Forrás

A videót Drude nemcsak Facebookra töltötte fel, hanem értesítette a hatóságokat is, az ügyben azonnal nyomozás indult. A bejegyzést rengetegen látták, és sokan vélték felfedezni eltűnt rokonukat a videón látható nőben. Egy Rachael Denison nevű nő állította, testvére, a 19 éves Caitlin van a videón, aki januárban tűnt el. Úgy gondolta, gyanúját igazolja, hogy a rossz minőségű felvételen látható nő középső ujján lévő tetoválás nagyon hasonlít arra, amilyen testvérének van. Caitlin Denison a nevadai Renóból tűnt el, nem sokkal azután, hogy megismerkedett egy óvadékügynökkel. Testvére szerint a nő egy-két hónapos terhes volt, és kimondottan félt a férfitől. Rachael Denison tulajdonképpen arra utalgatott, azt feltételezi, ez a férfi tarthatja fogva Caitlint.

Most már azonban szinte biztos, hogy a nő a videón nem egy eltűnt személy, hanem családon belüli erőszak áldozata. Kedden a rendőrség még arról beszélt, egyelőre nem sikerült azonosítani a nőt, de vizsgálnak minden bejelentést. Aztán szerda reggel egy aggódó barát azzal hívta a seriff hivatalát, egy helybéli férfi azzal fenyegetőzik, végez magával. A rendőrök pár perccel később már a házánál voltak, és mivel a csengetésre nem válaszolt, behatoltak a házba. Odabent már csak a férfi élettelen testét találták, agyonlőtte magát. A házban búcsúlevelet is találtak, melynek részleteit nem osztották meg a nyilvánossággal, de egy szerda délután tartott sajtótájékoztató szerint ez vezetett el végül a videón látható, 32 éves nőhöz.

„Hagyott egy búcsúlevelet, melynek segítségével azonosítottuk a nőt, és amelyből kiderült az is, mi vezetett az öngyilkossághoz” 

- mondta Scott Spencer seriff-helyettes. „Szó van benne a videófelvételről, hogy miért voltak kötelek a nő csuklóin és az eset körülményeiről. De egyelőre csak az egyik fél oldaláról nézve ismerjük a sztorit.”

A nőt, aki Dallasból származik, végül megtalálták, biztonságban van, egyelőre a családjával. Egy szomszéd azt mondta, a férfi egy helyi hajókereskedésben dolgozott, és csak pár hónappal ezelőtt bérelte ki a házat, ahol végül öngyilkos lett.

„Korán ment el otthonról és későn ért haza. Láttam néha, hogy tesz-vesz a garázsban, fát vág, végzi a ház körüli teendőket, meg hasonlók, de sosem beszéltem vele, és azt sem láttam, hogy valaha bárkivel beszélt volna errefelé” - mondta az Eyewitness News-nak nyilatkozó szomszéd. Hozzátette, ő vagy a családja sosem látta a nőt, ők is csak a videófelvételen látták először. A helyszínelés során a nyomozók megállapították, hogy egy hátsó ablak ki volt törve. Az egyelőre nem tisztázott, a nő hova ment múlt pénteken azután, hogy sikertelenül próbálkozott a környékbeli házaknál, ahogy az sem, pontosan mikor, milyen körülmények között találták meg.

A rendőrség egyelőre családon belüli erőszakról beszél, de a hírek szerint sehol sincs nyoma annak, hogy a férfi és a nő között élettársi kapcsolat lett volna.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.