Nemi erőszak miatt nyomoznak Depardieu ellen

külföld
2018 augusztus 30., 17:54
comments 271

Szexuális zaklatás és nemi erőszak ügyében indított nyomozást a párizsi ügyészség Gérard Depardieu ellen. Az AFP csütörtökön igazságügyi forrásból értesült arról, hogy a vizsgálatot egy hétfői dél-franciaországi feljelentés nyomán indították. 

„Gérard Depardieu határozottan tagadja a szexuális zaklatás és az erőszak vádját” - mondta a színész ügyvédje, és hozzátette, hogy Depardieu-t sokkolták a vádak, mert azok „ellentmondanak mindennek, ami ő és amit tisztel.”

Gérard Depardieu 2016. 02. 19-én a berlini filmfesztiválon.
photo_camera Fotó: Michael Kappeler/dpa/AFP

A 69 éves filmsztár ellen hétfőn Aix-en-Provence ügyészségén tettek feljelentést, ahol el is indították a nyomozást, azonban szerdán az ügyet Párizsba helyezték át a neve elhallgatását kérő forrás szerint. 

A Le Parisien című francia újság és a BMF tévécsatorna tudni véli, hogy a panaszos, egy 22 éves színésznő és táncosnő azzal vádolja Dépardieu-t, hogy augusztus 7-én és 13-án a színész párizsi otthonában szexuális támadást követett el ellene. (BBC, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.