Péntek esti program: látványetetés, rovarkóstolás, medvevicsorgás

Pénteken tartják az Állatkertek éjszakáját, tizenkét helyen várnak látványetetésekkel, különleges állatok simogatójával és az állatkertek máskor nem látható titkaival. A programban idén is budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veresegyházi állatkertek vesznek részt, a két budapesti helyszínre és a Budakeszi Vadasparkba lehet kombinált jegyet váltani.

Egy gondozó a hideg idõ miatt meleg teát ad egy csimpánznak a Veszprémi Állatkertben 2017. január 13-ánFotó: Bodnár Boglárka

A fővárosi állatkert éjfélig tart nyitva, lesz többek között esti fókashow, elefánttorna, találkozás a cukormókusokkal és a szakállas agámával, illetve alkonyati látogatás a lepkekertben.

A budapesti Tropicariumban kőhalak, aligátorok, kígyók, ráják és murénák etetését nézhetik meg a látogatók, a Budakeszi Vadasparkban pedig szakvezetésekkel, állatbemutatókkal és vadállatok látványetetéseivel készülnek. 

A debreceni Nagyerdei Kultúrparkban 

különböző virágok és a majomkenyér mellett rovarokat is meg lehet megkóstolni, amivel sajnos megvalósul a Soros-terv.  

Ezen kívül a kisvasút pedig egész éjjel közlekedik, ahogyan a Vidámpark játékai is üzemelni fognak. 

A győri Xantus János Állatkertben a jaguárokat, tigriseket, medvéket és oroszlánokat etetik meg a közönség szeme láttára, de "nem szeretem" állatok bemutatójával is készülnek.

A veresegyházi medveotthonban családi ügyességi versenyekkel, valamint "farkasordítással, hollókárogással és medvevicsorgással" várják a zseblámpával érkező bátor látogatókat - írja az MTI.

És így tovább, a programok fent vannak az állatkertek honlapjain.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.