Gulyás Gergely: Egyház és állam egymás természetes szövetségese

Kásler Miklóshoz hasonlóan Gulyás Gergely sem egy állami, hanem egyházi fenntartású oktatási intézményben köszöntötte az új tanévet. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a debreceni Szent László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskolában mondott beszédében kijelentette:

"egyház és állam egymás természetes szövetségese, az együttműködés szükségessége éppen a különvált működés következménye."

Az elmúlt években átalakult a magyar iskolarendszer, ismertette Gulyás. Szerinte a 

legfontosabb változás, hogy egyházi, illetve állami fenntartásba kerültek az intézmények. A változtatás azt a célt szolgálta, hogy mindenki sorsáról az döntsön, ki mennyire szorgalmas, 

„hogyan áll az iskolai tanulmányaihoz”, és ne az határozza meg az emberi életút esélyeit véglegesen, ki hova születik, tette hozzá. Hangsúlyozta: az egyházi szerepvállalás garantálja, hogy nem csak tudásban, de hitben is gazdagon végezhetnek diákok, az egyházak évezredes hazai gyakorlata ugyanis nem csupán az oktatásra, hanem a nevelésre is kiterjed. Az egyházi intézmények célja, hogy nem csak okos és felkészült, hanem jó embereket bocsássanak útjukra. Olyan embereket, akik tudják, hogy mit keresnek, és azt hol találják meg az életben.  (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.