Gulyás Gergely: Egyház és állam egymás természetes szövetségese

POLITIKA
2018 augusztus 31., 17:00
comments 216

Kásler Miklóshoz hasonlóan Gulyás Gergely sem egy állami, hanem egyházi fenntartású oktatási intézményben köszöntötte az új tanévet. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a debreceni Szent László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskolában mondott beszédében kijelentette:

"egyház és állam egymás természetes szövetségese, az együttműködés szükségessége éppen a különvált működés következménye."

Az elmúlt években átalakult a magyar iskolarendszer, ismertette Gulyás. Szerinte a

legfontosabb változás, hogy egyházi, illetve állami fenntartásba kerültek az intézmények. A változtatás azt a célt szolgálta, hogy mindenki sorsáról az döntsön, ki mennyire szorgalmas,

„hogyan áll az iskolai tanulmányaihoz”, és ne az határozza meg az emberi életút esélyeit véglegesen, ki hova születik, tette hozzá. Hangsúlyozta: az egyházi szerepvállalás garantálja, hogy nem csak tudásban, de hitben is gazdagon végezhetnek diákok, az egyházak évezredes hazai gyakorlata ugyanis nem csupán az oktatásra, hanem a nevelésre is kiterjed. Az egyházi intézmények célja, hogy nem csak okos és felkészült, hanem jó embereket bocsássanak útjukra. Olyan embereket, akik tudják, hogy mit keresnek, és azt hol találják meg az életben, írja beszámolójában az MTI.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.