Jövő héten érkezik a Vietnámi Kommunista Párt főtitkára, a Magyar Időkben a két ország örök barátságát élteti a nagykövet

POLITIKA
2018 augusztus 31., 15:36
comments 118

Orbán Viktor meghívására szeptember nyolcadikán Budapestre látogat Nguyen Phu Trong, a Vietnámi Kommunista Párt főtitkára. A találkozó apropójából cikket írt a budapesti nagykövet, Nguyen Tien Thuc, ami a Magyar Idők pénteki számában jelent meg. A négy legreménytelibb gondolatot szemlézzük:

  • "Vietnam és Magyarország között az első hivatalos kapcsolat 1950 februárjában jött létre, azóta azonban mindkét ország számos változáson és fejlődésen ment keresztül történelmi múltját illetően. Ezalatt Hanoi és Budapest sok szeretetet és értékes támogatást adott egymásnak."
  • "Bár a Közép-Európa szívében található Magyarország és a csendes-óceáni térségben fekvő országunk között óriási a távolság, ennek ellenére számos lehetőség és kölcsönös előny rejlik a partnerkapcsolatokban."
  • "Nguyen Phu Trong látogatása várhatóan új erővel tölti fel a bilaterális kapcsolatok dinamikáját, s ezáltal megerősíti és magasabb szintre emeli a két ország közötti kapcsolatot. Az üzenet ugyanis, amit Vietnam szeretne közvetíteni: a kölcsönös megértés és a bizalom megerősítése, a Vietnam és Magyarország közötti barátság folytatása, hiszen ezek mind kiváló alapjai lehetnek a jövőbeli együttműködésnek."
  • "Orbán Viktor magyar miniszterelnök és küldöttsége 2017 szeptemberében látogatott országunkba; ezt tekintjük a két ország közötti kapcsolatok normalizálódásának."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.