Juncker leszámolna az óraátállítással

európai unió
2018 augusztus 31., 06:21
comments 192

Az Európai Bizottság elnöke szerint meg kéne szüntetni a téli és nyári időszámítást az Európai Unióban - írja a Deutsche Welle. Jean-Claude Juncker pénteken beszélt erről a német közszolgálati tévében, szerinte tiszteletben kéne tartani az emberek akaratát, és át kell térni a nyári időszámításra.

Az óraátállítás szükségességét az Európai Parlament februárban kezdte felülvizsgálni, miután a felmérésekből kiderült, hogy az Európai Unió állampolgárainak többsége nem támogatja azt. Az idén nyáron végzett felmérésen a résztvevők 80 százaléka vélekedett úgy, hogy jobb lenne, ha áttérnénk a nyári időszámításra.

„Az emberek ezt akarják, úgyhogy ezt fogjuk tenni” - mondta Juncker.

Ha így is lesz, erre még kicsit várnunk kell, először a bizottságon, aztán az Európai Parlamenten, végül a tagállamokon is át kell futnia az ügynek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.