Juncker leszámolna az óraátállítással

Az Európai Bizottság elnöke szerint meg kéne szüntetni a téli és nyári időszámítást az Európai Unióban - írja a Deutsche Welle. Jean-Claude Juncker pénteken beszélt erről a német közszolgálati tévében, szerinte tiszteletben kéne tartani az emberek akaratát, és át kell térni a nyári időszámításra. 

Az óraátállítás szükségességét az Európai Parlament februárban kezdte felülvizsgálni, miután a felmérésekből kiderült, hogy az Európai Unió állampolgárainak többsége nem támogatja azt. Az idén nyáron végzett felmérésen a résztvevők 80 százaléka vélekedett úgy, hogy jobb lenne, ha áttérnénk a nyári időszámításra. 

„Az emberek ezt akarják, úgyhogy ezt fogjuk tenni” - mondta Juncker. 

Ha így is lesz, erre még kicsit várnunk kell, először a bizottságon, aztán az Európai Parlamenten, végül a tagállamokon is át kell futnia az ügynek.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.