Juncker leszámolna az óraátállítással

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Európai Bizottság elnöke szerint meg kéne szüntetni a téli és nyári időszámítást az Európai Unióban - írja a Deutsche Welle. Jean-Claude Juncker pénteken beszélt erről a német közszolgálati tévében, szerinte tiszteletben kéne tartani az emberek akaratát, és át kell térni a nyári időszámításra. 

Az óraátállítás szükségességét az Európai Parlament februárban kezdte felülvizsgálni, miután a felmérésekből kiderült, hogy az Európai Unió állampolgárainak többsége nem támogatja azt. Az idén nyáron végzett felmérésen a résztvevők 80 százaléka vélekedett úgy, hogy jobb lenne, ha áttérnénk a nyári időszámításra. 

„Az emberek ezt akarják, úgyhogy ezt fogjuk tenni” - mondta Juncker. 

Ha így is lesz, erre még kicsit várnunk kell, először a bizottságon, aztán az Európai Parlamenten, végül a tagállamokon is át kell futnia az ügynek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.