Megrészegült Mourinho professzor most Hegelből és fenomenológiából tartott kiselőadást a sportújságíróknak

A portugál José Mourinho Európa egyik legértékesebb csapatával háta mögött idén első három Premier League-bajnokijából kettőt elveszített: a második fordulóban a Brighton & Hove Albion FC-től kapott ki 3-2-re idegenben, majd otthon kapott egy 3-0-s verést a Tottenhamtől. 

Fotó: AFP PHOTO / IAN MACNICOL

Nem lehet mondani, hogy kijózanító vereségek lettek volna, Mourinho legalábbis a Hotspur elleni meccs óta hatalmas formát fut a sajtótájékoztatókon. Kedden azzal oltott le egy újságírót, hogy jár neki a tisztelet, mivel több angol bajnoki címe van, mint a többi 19 PL-menedzsernek összesen, aztán ki is viharzott a sajtószobából. 

Pénteken ismét megragadta a lehetőséget, hogy szuperlatívuszokban beszéljen magáról. 

„Igaz, hogy az egyik valaha volt legnagyobb klub menedzsere vagyok, de én magam is az egyik legnagyobb menedzser vagyok a világon” 

- mondta, amikor arról kérdezték, milyen felelősséget érez egy ekkora klub kispadján, és jó előre jelezte, hogy ha idén nem nyer semmit, ezen a tényálláson az sem változtat majd. 

A show csak ezután jött, amikor egy félművelt tesitanár stílusában visszakérdezett a tanulatlan firkász felé, hogy szokott-e amúgy olvasni, különös tekintettel filozófusokra, például Hegelre. 

Nem csoda ha az újságíró lefagyott, miközben Mour professzor előadta igazság kifejtésének hegeli útját, amennyiben a való megismeréséhez mindig az egész vizsgálatán keresztül vezet az út, márpedig a professzor már nyert bajnokságot Angliában, Portugáliában, Spanyolországban és Olaszországban, úgyhogy a fenomenológia mai állása, a kategóriák logikai-módszertani sorrendje, dialektikus egymásból-következése szerint nem is létezhet ma nagyobb tudója a futballnak, mint az isteni José.