Mélyponton Trump népszerűsége

2018 augusztus 31., péntek 13:47
165

Az ABC és a Washington Post közös felmérése szerint 2017 januári beiktatása óta nem volt olyan népszerűtlen Donald Trump, mint 2018 augusztusában, amikor a Republikánus Párt épp a ciklus felénél esedékes választásokra készül. 

Fotó: Manuel Balce Ceneta/AP

Az országos felmérés szerint az amerikaiak 60 százaléka elégedetlen az elnöki teljesítménnyel, és 53 százalék kifejezetten elítéli Trump politikáját - ez az alkalom az elmúlt másfél évben, hogy az országban az egyértelmű többség elégedetlen azzal, amilyen irányba Amerika épp tart. 

Mindössze 36 százaléka a megkérdezetteknek helyeselte azt a politikát, amit az elnök folytat - ez Trump legalacsonyabb elfogadottsági indexe 2017 eleje óta. 

További rossz hír az elnöknek, hogy a többség támogatja Robert Mueller különleges ügyész nyomozását az orosz kapcsolatok feltérképezésében, és azt szeretnék, ha Jeff Sessions államügyész pozícióban maradna. 

A felmérés 10 nappal azután készült, hogy Trump egykori kampánymenedzserét, Paul Manafortot több pontban is bűnösnek mondták ki adócsalás- és elkerülés miatt, volt ügyvédje, Michael Cohen pedig elismerte, hogy megsértette a kampányfinanszírozásról szóló törvényt. 

A Guardian megjegyzi, hogy Trump elszigelődése szombaton szabad szemmel is látható lesz, amikor az Egyesült Államok korábbi elnökei és a Republikánus Párt más prominensei mind tiszteletüket teszik majd John McCain szenátor végső búcsúztatásán Washingtonban. 

John McCain szenátor lesz a 31. amerikai, akit az a megtiszteltetés ér, hogy a Capitoliumban helyezik örök nyugalomra, a szertartáson pedig jelen lesznek George W. Bush és Barack Obama egykori elnökök, az elnököt viszont nem hívták meg, a kormányt legmagasabb szinten csak Mike Pence alelnök képviseli majd. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt