Mélyponton Trump népszerűsége

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az ABC és a Washington Post közös felmérése szerint 2017 januári beiktatása óta nem volt olyan népszerűtlen Donald Trump, mint 2018 augusztusában, amikor a Republikánus Párt épp a ciklus felénél esedékes választásokra készül. 

Fotó: Manuel Balce Ceneta/AP

Az országos felmérés szerint az amerikaiak 60 százaléka elégedetlen az elnöki teljesítménnyel, és 53 százalék kifejezetten elítéli Trump politikáját - ez az alkalom az elmúlt másfél évben, hogy az országban az egyértelmű többség elégedetlen azzal, amilyen irányba Amerika épp tart. 

Mindössze 36 százaléka a megkérdezetteknek helyeselte azt a politikát, amit az elnök folytat - ez Trump legalacsonyabb elfogadottsági indexe 2017 eleje óta. 

További rossz hír az elnöknek, hogy a többség támogatja Robert Mueller különleges ügyész nyomozását az orosz kapcsolatok feltérképezésében, és azt szeretnék, ha Jeff Sessions államügyész pozícióban maradna. 

A felmérés 10 nappal azután készült, hogy Trump egykori kampánymenedzserét, Paul Manafortot több pontban is bűnösnek mondták ki adócsalás- és elkerülés miatt, volt ügyvédje, Michael Cohen pedig elismerte, hogy megsértette a kampányfinanszírozásról szóló törvényt. 

A Guardian megjegyzi, hogy Trump elszigelődése szombaton szabad szemmel is látható lesz, amikor az Egyesült Államok korábbi elnökei és a Republikánus Párt más prominensei mind tiszteletüket teszik majd John McCain szenátor végső búcsúztatásán Washingtonban. 

John McCain szenátor lesz a 31. amerikai, akit az a megtiszteltetés ér, hogy a Capitoliumban helyezik örök nyugalomra, a szertartáson pedig jelen lesznek George W. Bush és Barack Obama egykori elnökök, az elnököt viszont nem hívták meg, a kormányt legmagasabb szinten csak Mike Pence alelnök képviseli majd. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.