Orbán: A tradicionális politikusok ugyanazt az európai blablát mondják, a cseh migrációs javaslatot támogatja Magyarország

2018 augusztus 31., péntek 20:05
167

Rövid munkalátogatásra érkezett Budapestre Andrej Babis cseh miniszterelnök péntek este, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Az eseményről ismét nem tájékoztatták előre a sajtót, de úgy tűnik, az állami hírügynökséget sem, az MTI is csak a közös sajtótájékoztató hanganyagát kapta meg. Orbán Viktor a cseh újságírók előtt kijelentette: 

„ésszerű Andrej Babis cseh miniszterelnök javaslata az európai migrációs krízis megoldására és Magyarország boldogan támogatja azt”.

A miniszterelnök hangsúlyozta: kíváncsi volt egy nem tradicionális politikus véleményére a migráció kérdéséről, mert a tradicionális politikusok ugyanazt az „európai blablát” mondják, és ugyanazt a megközelítést alkalmazzák. Úgy folytatta: a cseh miniszterelnöknek van egy világos elképzelése arról, hogy kellene kezelni a jövőben a migrációs krízist Európában. Szerinte ez egy ésszerű javaslat, amelyet Magyarország boldogan támogat.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

Andrej Babis kedden jelentette be Prágában, hogy összeurópai megoldást kínáló javaslatot terjeszt majd elő. Főbb pontjai:

  • Görögországnak, Olaszországnak, Máltának és Spanyolországnak világosan ki kell mondania, hogy nem fogadnak be menekülteket;
  • ezután Marokkóval, Algériával, Tunéziával, Líbiával és Egyiptommal kell tárgyalni, hogy a határaikon állítsák meg a migrációt; 
  • szükség van egy Afrika-terve, minden egyes ország számára, ahonnan a migránsok érkeznek. Babis szerint „ezek gazdasági migránsok, nem a háború elől menekülnek”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt