Nagy pénzért szerződik a Bundesligába Sallai Roland

2018 augusztus 31., péntek 5:33

Prodromosz Pedridisz, az APOEL klubelnöke szerint Sallai Roland maga kérte, hogy klubja engedje őt el a nívósabb német bajnokságba, és miután a ciprusi klub (az Asztanta ellen) kiesett az Európa Ligából, úgy döntöttek, elengedik a játékos.

Ciprusi sajtóhírek szerint a Bundesliga-csapat 4,5 millió eurót fizet a középpályásért, ez a negyedik legnagyobb összeg, amit valaha magyar játékosért kifizettek: korábban csak Dzsudzsák Balázsért (Dinamo Moszkva, 19 millió euró) és Szalai Ádámért (Schalke 04, 8 millió euró) fizettek ki ennél nagyobb összeget. 

Ha ez stimmel, akkor az APOEL elég jó üzletet csinált Sallaival, akiért alig több mint egy éve 2 millió eurót fizettek a Puskás Akadémiának. 

A Bundesligában péntelen zárul le az átigazolási szezon, úgyhogy klasszikus utolsó pillanatos átigazolásról van szó. Sallai éjjel érkezett Freiburgba, hogy átessen az orvosi vizsgálaton és aláírja szerződését. 

Sallai Roland még csak 21 éves, de már játszott egy évet az olasz élvonalban, a Palermo színeiben is, és nyolcszoros felnőtt válogatott. (Nemzeti Sport)