Tovább csúszik a Hagyományok Háza átadása, viszont többe fog kerülni

Budapest
2018 augusztus 31., 11:49
comments 71

A Budai Vigadó épületét már decemberben kellett volna átadni, de még mindig nincs kész, és nincs is közel a várható befejezés - írja a hvg.hu. Az 1900-ban először átadott épületben jelenleg a Hagyományok Háza működik. A felújítás már nagyon időszerű volt, de nem nagyon halad.

A Corvin téri palota homlokzata 2007-ben megújult, majd 2013-ban egy kisebb, 100 milliós belső felújítás is megvalósult, az épület még számos világháborús sérülés nyomát viseli, alapjai nem voltak szigetelve, így megsüllyedtek, és azbesztpalával szigetelt tetőt is cserélni kell már.

A környéken lakók arról számoltak be a hvg.hu-nak, hogy láthatóan kevés volt a munkás, "az építésvezető naponta vadászhatja le őket", és gyakran csak 11 óra felé kezdődött meg a munka. A pénteki Közbeszerzési Értesítőből az derül ki, hogy a kivitelező Épkar Zrt.-vel pótmunkákat kell elvégeztetni, ezek további 310 millió forintba fognak kerülni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.