Egy nyert meccsel 21 hónap katonai szolgálatot úszott meg a Tottenham dél-koreai sztárja

Pénteken hosszabbítás után 2-1-re legyőzte Japánt és ezzel megnyerte az Ázsia Játékok futballtornáját Dél-Korea válogatottja, és ezzel 32 év után hódította el újra a trófeát. 

A diadal különösen édes volt a csapat 26 éves kapitányának, a nemzetközi futballban is jegyzett játékosnak számító Szon Hung Minnek, aki ezzel 21 hónapos sorkatonai szolgálatot úszott meg. 

Az olimpiához hasonlóan az Ázsiai Játékokon is elsősorban fiatal (23 évnél fiatalabb) játékosok vesznek részt, és csak néhány túlkoros játéka engedélyezett. 

A Tottenham, ugyan elkezdődött a Premier League, elengedte játékosát Indonéziába, bízva abban, hogy aranyérmet szerez, és ezzel felmentést kap a szolgálat alól. Dél-Koreában ugyanis az Ázsiai Játékokon aranyérmet szerző sportolók mentesülnek a kötelező katonai szolgálat alól, ami legalább 21 hónapig tart. 

Dél-Korea végül heroikius küzdelemben győzött, és ezzel megmentette csapatkapitánya szerződését is a Tottenhamnél. (goal.com)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.