Egy nyert meccsel 21 hónap katonai szolgálatot úszott meg a Tottenham dél-koreai sztárja

futball
2018 szeptember 01., 17:01
comments 79

Pénteken hosszabbítás után 2-1-re legyőzte Japánt és ezzel megnyerte az Ázsia Játékok futballtornáját Dél-Korea válogatottja, és ezzel 32 év után hódította el újra a trófeát. 

A diadal különösen édes volt a csapat 26 éves kapitányának, a nemzetközi futballban is jegyzett játékosnak számító Szon Hung Minnek, aki ezzel 21 hónapos sorkatonai szolgálatot úszott meg. 

Az olimpiához hasonlóan az Ázsiai Játékokon is elsősorban fiatal (23 évnél fiatalabb) játékosok vesznek részt, és csak néhány túlkoros játéka engedélyezett. 

link Forrás

A Tottenham, ugyan elkezdődött a Premier League, elengedte játékosát Indonéziába, bízva abban, hogy aranyérmet szerez, és ezzel felmentést kap a szolgálat alól. Dél-Koreában ugyanis az Ázsiai Játékokon aranyérmet szerző sportolók mentesülnek a kötelező katonai szolgálat alól, ami legalább 21 hónapig tart. 

Dél-Korea végül heroikius küzdelemben győzött, és ezzel megmentette csapatkapitánya szerződését is a Tottenhamnél. (goal.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.