Kilátástalanság, reménytelenség és „Új Soros-terv” Németországban

POLITIKA
2018 szeptember 02., 08:43

Döbbenetes, hátborzongató, letaglózó, vérfagyasztó innovációra szánta el magát az évek óta lendületesen Soros-tervező kormányzati kommunikáció. Kiszelly Zotán kormányológus az M1 vasárnap reggeli műsorában bedobta – MOST JÓL KAPASZKODJANAK MEG!!! – 

az Új Soros-tervet.

Kiszelly azt fejtegette a műsorban a chemnitzi zavargások apropóján, hogy Németországban „kilátástalanság és reménytelenség” van, az átlag német egyre nehezebben tudja fenntartani az életszínvonalát, ráadásul – itt van egy kis logikai ugrás a fejtegetésben, amelyet az MTI idéz a tévés nyilatkozat alapján  – nagy a munkaerőhiány, emiatt „Angela Merkel német kancellár egy »új Soros tervet« akar végrehajtani. Ennek lényege, hogy a jelenleg Olaszországban lévő 600 ezer menedékkérőt visszaküldenék, de ugyanennyi embert hoznának be legálisan repülőn. Őket pedig kvóta alapján osztanák szét az európai országokban.”

Na most az nem egészen világos, miként mérsékelhetné a németországi munkaerőhiányt, ha más országokba kvótáznának át menekülteket vagy bevándolókat, mint ahogy azt sem, miért kell hatszázezer embert visszaküldeni és hozatni helyettük másik hatszázezret, dehát ravasz ember ez a Soros vagy Merkel vagy kicsoda.

A lényeg mégis, hogy megszületett végre, az ÚJ SOROS-TERV, amely ha csak negyed olyan sikeres politikaikommunikációs fejlesztés lesz, mint a régi, akkor megint ellesznek vele egy pár évig. 

Orbán Viktor egyik legrégibb kommunikációs ötlete – a nagy kommunista elődök nyomán –, hogy lehetőleg minden kormányzati akciót valamilyen személyről kell elnevezni, vagy marketinges nyelven: brandelni. Eképpen lett a korábban személytelen kormányzati fejlesztési tervekből Széchenyi-terv sőt Széhenyi Terv, majd Új Széchenyi-terv, és aztán folytatódott a sor a Vásárhelyi-terven át a Jedlik Ányos Tervig meg a  Klebersberg Intézményfenntartó Központig és gyakorlatilag az őrületig.

A Soros-terv tulajdonképpen Orbán másik nagy politikai innovációját, az ellenségképalkotást hozza össze a brandelősdivel: így lett Soros György menekültügyben publikált cikkeiből (amelyekben egyébként nagyon sok területen hasonló dolgokat javasol az európába irányuló migrácó kezelésére, mint Orbán) Soros-terv.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.