Kilátástalanság, reménytelenség és „Új Soros-terv” Németországban

Döbbenetes, hátborzongató, letaglózó, vérfagyasztó innovációra szánta el magát az évek óta lendületesen Soros-tervező kormányzati kommunikáció. Kiszelly Zotán kormányológus az M1 vasárnap reggeli műsorában bedobta – MOST JÓL KAPASZKODJANAK MEG!!! – 

az Új Soros-tervet.

Kiszelly azt fejtegette a műsorban a chemnitzi zavargások apropóján, hogy Németországban „kilátástalanság és reménytelenség” van, az átlag német egyre nehezebben tudja fenntartani az életszínvonalát, ráadásul – itt van egy kis logikai ugrás a fejtegetésben, amelyet az MTI idéz a tévés nyilatkozat alapján  – nagy a munkaerőhiány, emiatt „Angela Merkel német kancellár egy »új Soros tervet« akar végrehajtani. Ennek lényege, hogy a jelenleg Olaszországban lévő 600 ezer menedékkérőt visszaküldenék, de ugyanennyi embert hoznának be legálisan repülőn. Őket pedig kvóta alapján osztanák szét az európai országokban.”

Na most az nem egészen világos, miként mérsékelhetné a németországi munkaerőhiányt, ha más országokba kvótáznának át menekülteket vagy bevándolókat, mint ahogy azt sem, miért kell hatszázezer embert visszaküldeni és hozatni helyettük másik hatszázezret, dehát ravasz ember ez a Soros vagy Merkel vagy kicsoda.

A lényeg mégis, hogy megszületett végre, az ÚJ SOROS-TERV, amely ha csak negyed olyan sikeres politikaikommunikációs fejlesztés lesz, mint a régi, akkor megint ellesznek vele egy pár évig. 

Orbán Viktor egyik legrégibb kommunikációs ötlete – a nagy kommunista elődök nyomán –, hogy lehetőleg minden kormányzati akciót valamilyen személyről kell elnevezni, vagy marketinges nyelven: brandelni. Eképpen lett a korábban személytelen kormányzati fejlesztési tervekből Széchenyi-terv sőt Széhenyi Terv, majd Új Széchenyi-terv, és aztán folytatódott a sor a Vásárhelyi-terven át a Jedlik Ányos Tervig meg a  Klebersberg Intézményfenntartó Központig és gyakorlatilag az őrületig.

A Soros-terv tulajdonképpen Orbán másik nagy politikai innovációját, az ellenségképalkotást hozza össze a brandelősdivel: így lett Soros György menekültügyben publikált cikkeiből (amelyekben egyébként nagyon sok területen hasonló dolgokat javasol az európába irányuló migrácó kezelésére, mint Orbán) Soros-terv.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.