Amióta mérik, még nem volt ennyire meleg nyár Hollandiában

külföld
2018 szeptember 03., 11:19
comments 60

A meteorológiai feljegyzések több mint háromszáz évvel ezelőtti hivatalos kezdete óta az idei volt a legmelegebb nyár Hollandiában. A királyi meteorológiai intézet (KNMI) adatai szerint idén 18,9 fok volt az átlaghőmérséklet, 1,9 fokkal több a normális 17 foknál, és 0,3 fokkal több a 2003-ban regisztrált eddigi rekordnál.

A Rajna kiszáradt medre Lobith közelében.
photo_camera A Rajna kiszáradt medre Lobith közelében. Fotó: JASPER JUINEN/AFP

A legmelegebb nap július 26. volt, amikor Arcenben 38,2 fokot mértek. Az országban valaha mért legmagasabb hőmérséklet 38,6 fok volt.

A KNMI szerint a rekord két szokatlanul hosszú, július 15.-27., illetve július 29.-augusztu 7. közti hőhullám miatt dőlhetett meg.

A hőséghez szokatlan szárazság is társult, idén nyáron csak 105 mm csapadék hullott, pedig ennél kétszer ennyi szokott esni. Júliusban pedig csak 11 mm eső esett, ez volt a legszárazabb hónap a feljegyzések kezdete óta. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.