Egyre nagyobb arányban fulladnak a tengerbe az Európába tartók

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Bár egyre csökken a Földközi-tengeren át Európába érkező menekülők száma, a jellemzően Líbiából Olaszországba vezető útvonal egyre veszélyesebbé válik. Az ENSZ menekültügynöksége, az UNHCR statisztikái szerint idén egész évre vetítve 18 partot érő menekülőre jut egy, aki életét veszti az út során. Tavaly még 42 partot érőre jutott egy vízbe fulladó.

A statisztikák ráadásul folyamatosan romlanak, júniusban már minden 7-ik partot érő menekülőre jutott egy halálos áldozat. Ennek legfőbb oka, hogy a líbiai milíciák erőszakosabb fellépése miatt az embercsempészek egyre veszélyesebb útvonalakat választanak.

"Az érkezők számának csökkenésével egyre kevésbé az a kérdés, hogy Európa képes-e kezelni a menekülők tömegét, és egyre inkább az, hogy elég humánus-e még ahhoz, hogy életeket mentsen" - nyilatkozta a Guardiannak Pascale Moreau, az UNHCR európai irodájának vezetője.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnék összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.