Elnézést kért az izraeli közszolgálati rádió, mert Wagnert játszottak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az antiszemita német zeneszerző megítélése továbbra is ellentmondásos az országban, így az izraeli közrádió arra kényszerült, hallgatói bocsánatát kérje, amiért pénteken az egyik vezető, klasszikus zenét játszó adón leadták operája, Az istenek alkonya (Götterdämmerung) egy részletét. 

A bocsánatkérésben a műsorsugárzó azt írta, a szerkesztő rosszul döntött, amikor művészeti szempontból Richard Wagner műve mellett döntött, és a jövőben nem játsszák a zeneszerző műveit. Hozzátették, tudják, hogy mekkora fájdalmat okoztak ezzel a holokauszt-túlélőknek.

Wagner 1850-ben álnéven írt zsidókat gyalázó pamfletet A judaizmus a zenében címmel, melyben többek közt arról értekezik, hogy a zsidók alkalmatlanok arra, hogy művészi formában fejezzék ki magukat. 

(via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.