Gyereket kínzó rabló ellen emeltek vádat

Késsel szurkálta egy megkötözött gyerek ujját a betörő, aki ellen most jelentős értékre, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

A vád szerint a férfi négy társával 2017 márciusában tört be egy tatai házba hajnali kettőkör. A házba a garázst felfeszítve jutottak be. A símaszkot viselő férfiak a hálószobában egy férfit, egy nőt és két gyereket találtak, akiket gyorskötözővel megkötöztek.

Az első számú gyanúsított ököllel többször megütötte a férfit, majd az egyik gyerek ujját kezdte késsel szurkálni. A kínzással a gyerek szüleit akarta rávenni értékeik átadására.

Végül 7,5 millió forint értékű zsákmánnyal - készpénzzel és értékes órákkal - távoztak

Az ügyészség indítványozta, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy a bíróság 10 év fegyházbüntetésre, valamint ugyanennyi időre a közügyektől való eltiltása ítélje, továbbá kötelezze a mintegy tíz és fél millió forint bűnügyi költség megfizetésére.

Az ügyészség közleményében a másik három gyanúsított elleni vádemelésről nincs szó. (Via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.