Őrizetbe vették az USA-ban Kína egyik leggazdagabb emberét

Péntekről szombatra Minneapolisban virradóra őrizetbe vették Kína egyik leggazdagabb emberét, Lius Csiang-tungot. Liu-t szexuális zaklatás gyanújával állították elő, végül szombat délután szabadon engedték. Liu a JD.com vezérigazgatója, a cég közleménye szerint tévesen gyanúsították meg.

Liu Csiang-tung, Kína egyik leggazdagabb embere. Pénteken Mineapolisban vették őrizetbe szexuális zaklatás gyanújával, de szombaton már szabadon is engedték.Fotó: Zhang ruomeng/Imaginechina

Közleményük szerint az "alaptalan" vádakat a rendőrség gyorsan tisztázta, így Liu "eredeti tervei szerint folytathatta üzleti tevékenységét". A rendőrség ugyanakkor a folyamatban levő nyomozásra hivatkozva nem kívánt részleteket közölni az esetről. "Az, hogy szabadon engedtük, nem jelent semmit arra vonatkozóan, hogy milyen erejűek a bizonyítékok ellene" - mondta John Elder, a helyi rendőrség sajtótisztje. Mint mondta, megállapodásuk alapján Liu szabadon mozoghat, mert ha szükség lesz rá, akkor a rendőrség kapcsolatba tud majd lépni vele.

Liunak a Forbes becslése alapján 7,9 milliárd dolláros a vagyona. (Via BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.