Az elmúlt 25 év legerősebb tájfunja érheti el Japánt

külföld
2018 szeptember 04., 03:21
comments 46
photo_camera Fotó: Takashi Ozaki/The Yomiuri Shimbun

Biztonságos helyre vonulást javasoltak a japán hatóságok közel 300 ezer embernek, és több száz légijáratot töröltek a tomboló széllel közeledő Dzsabi tájfun miatt, ami kedden zúdít majd heves esőt Nyugat-Japánra. A tájfun neve Dzsebi, ami koreaiul fecskét jelent.

A Japán nyugati részén megkezdődött vihar elsőként várhatóan Sikokura, a nagy szigetek legkisebbikére zúdít felhőszakadást, mielőtt végigsöpör a legnagyobb sziget, Honsu nyugati részén és az ország második legnagyobb városán Oszakán.

photo_camera Fotó: JIJI PRESS/AFP

Sikoku egy részén reggel már óránként 166 kilométer sebességű szélvihart jelentettek, de az előrejelzések szerint a széllökések elérhetik majd a 216 kilométer/órás sebességet is. Egyes térségekben kedd reggelig már 87 milliméter csapadék hullott abból az összesen 500 milliméter esőből, amennyi az előrejelzések szerint szerda reggelig esik majd.

Japánban idén nyáron már több százan haltak meg az esőzések, földcsuszamlások, árvizek és a rekord hőség miatt.

Az NHK közszolgálati televízió jelentése szerint közel 600 repülőjárat mellett komp- és vonatjáratok egész sorát törölték a Dzsebi miatt, amely az elmúlt 25 év legerősebb tájfunja lehet Japánban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.