Felfüggesztett börtönre ítélték Mourinhót adócsalás miatt

bűnügy
2018 szeptember 04., 08:36
comments 15

A Mundo Deportivo ír arról, hogy a portugál menedzser elfogadta a spanyol hatóságok döntését, miután bizonyítottnak találták, hogy közel 2 millió eurót (több mint 640 millió forintnak megfelelő összeget) nem fizetett be adóként 2011 és 2012 között, amikor a Real Madrid vezetőedzőjeként dolgozott. 

Mourinho, itt már a Manchester United menedzsereként
photo_camera Mourinho, itt már a Manchester United menedzsereként Fotó: OLI SCARFF/AFP

Az ügyben zajlott nyomozást 2017 novemberében már lezárták, de a bíróság csak most hozott végső ítéletet. Mourinhót egy év fegyházra ítélték felfüggesztve. 

„Nem válaszoltam, nem vitatkoztam, beleegyezem a büntetésbe, bármi legyen is az, utána az ügy lezárva” -  nyilatkozta az edző újságíróknak még tavaly egy tárgyalás után.

A lap szerint Mourinho most vallomásában elismerte, hogy 2011 és 2012 között 3,3 milliós jövedelme egy jelentős részét mentette ki illegális módszerekkel offshore-számlákra annak érdekében, hogy ne kelljen befizetnie azok után adóterheket. 

Büntetésként az akkor megkeresett évi 3,3 millió eurós fizetése 60 százalékát kell visszafizetnie a spanyol államkasszának, de emellett a bíróság a kétszer 6 hónap szabadságvesztésre is ítélte. Azzal viszont, hogy bűnösnek vallotta magát, és elfogadta a felfüggesztett börtönbüntetést, nem kell bíróság elé állnia, nem kockáztatja, hogy valóban lecsukják. 

Spanyolországban egyébként azoknak a bűnelkövetőknek, akiket priusz nélkül két évnél rövidebb időre ítélnek börtönre, nem kell fegyházba vonulniuk. (TeamTalk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.