Egy parkolóőr mentett meg egy nőt, akit egy 13 éves fiú és egy 23 éves nő rabolt ki

Egy 13 éves fiú 2017. január 6-án a ferencvárosi Haller utcában figyelt fel a járdán haladó nőre, majd megszólította azzal az ürüggyel, hogy szeretné, ha felváltana neki 200 forintot.

Egy 200 forintos érmeIllusztráció: 444

A vádirat szerint a nő elővette a pénztárcáját, amit a fiatalkorú társa, egy 23 éves nő a telefonjával megvilágított, de ekkor a fiú a nyitott pénztárcából egy hirtelen mozdulattal kikapott 11 ezer forint készpénzt, egy ötezrest pedig félbeszakított közben.

A sértett megpróbálta visszaszerezni a pénzét, ezért a fiú keze után kapott, ekkor viszont a fiú társa rátámadt, ököllel többször megütötte őt a fejét és a mellkasán.

A sértett az arcán zúzódásos sérüléseket szenvedett. A támadója a bántalmazást csak egy parkolóőr közbelépése miatt hagyta abba, majd a fiatalkorú társával együtt elmenekült a helyszínről.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege a két elkövetőt rablással vádolja. A 13 éves vádlottal szemben a törvény szerint csak intézkedés alkalmazható, ezért indítványozzák, hogy javítóintézeti nevelést kapjon. A társával szemben szabadságvesztést indítványoztak. (Ügyészség)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.