Nevelőanyja rendelte el a csoportos nemi erőszakot és gyilkosságot egy kilenc éves lány ellen Indiában

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A rendőrség hat embert tartóztatott le Kasmírban, akiket egy kilencéves kislány csoportos megerőszakolásával és meggyilkolásával vádolnak. 

A hatóság szerint a lány nevelőanyja utasította arra a 14 éves fiát, illetve három további embert, hogy erőszakolják meg a lányt a jelenlétében. 

A lány holtteste vasárnap került elő, ekkor már 10 napja keresték. A megkínzott testet savakkal is megégették. 

Tüntetés Kasmírban egy nyolc éves lány csoportos megerőszakolása utánFotó: TAUSEEF MUSTAFA/AFP

A gyanú szerint a lány nevelőanyja nem tudta elviselni, hogy a férje az előző házasságából származó gyerekét szereti a leginkább, ezért rendelte el ellene a támadást. A rendőrség szerint a nemi erőszak után egy baltával ölték meg a lányt. 

India több részén még mindig súlyos problémát jelent a nőkkel és lányokkal szembeni erőszak, sok erőszakos esetről jelennek meg a hírek. Egy 2012-es, buszon elkövetett csoportos nemi erőszak megrázta az ország közvéleményét, akkor mozgalom is indult, mire válaszul a jogalkotók szigorúbb törvényeket hoztak az erőszakot elkövetőkkel szemben. (BBC)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.