34 migráns volt egy török kamionban

A magyar rendőrök szerdán 13:25-kor az M43-as autópályán, Csanádpalota közelében tartottak mélységi ellenőrzést, amikor igazoltattak egy török kamiont. A jármű átvizsgálásakor a rendőrök észlelték, hogy a vámzár sérült, ezért a járművet kinyittatták. A raktérben 34 embert találtak.

Fotó: police.hu

A csoport tagjai magukat iraki állampolgárnak vallották, de sem a személyazonosságukat, sem a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Őket a sofőrrel együtt a magyar rendőrök előállították, és a kamion török vezetőjével szemben embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. (police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.