Súlyos belga neonácikkal haverkodott össze Orbán Tusványoson

POLITIKA
2018 szeptember 6., 15:12
comments 639

Így kell felszedni a zsidó csajokat

- ez a szöveg olvasható angol nyelven egy lapáton felemelt kupac hamu fotóján.

Ez csak az egyik azok közül a súlyosan antiszemita, rasszista képek közül, amiket a Schild & Vrienden nevű belga jobboldali ifjúsági szervezet belső csoportjában osztogattak egymással a tagok. A szervezet belső kommunikációjáról a belga No Pano magazin, az ottani köztelevízió egyik műsora hozott nyilvánosságra részleteket.

Schild & Vrienden magyar szempontból azért érdekes, mert ők voltak azok a belga fiatalok, akikkel Orbán Viktor miniszterelnök idén nyáron összebarátkozott Tusványoson, a szervezet vezetőjével kezet is fogott, és közös, összekarolós fotók is készültek.

photo_camera Fotó: Schild & Vrienden FB

A jobboldali belga fiatalok a nyilvánosság előtt leginkább a flamand fiatalság konzervatív értékeiről beszélnek, nem szeretik a migrációt és a feminizmust, és ezeket a politikai elképzeléseiket terjesztik a közösségi médiában. Ehhez képest a zárt csoportjaikban teljesen nyíltan megy a legdurvább fajgyűlölet.

A csapat vezetője, az Orbánnal is kezet rázó Dries Van Langenhove szívesen fotózkodik fegyverekkel, egy ilyen kép éppen a szervezet romániai táborában készült, és arról ír, hogy eljön a nap, amikor szükség lesz az erőszakra, és minden fiatalt arra buzdít, hogy akkor a jó oldalra álljon.

A szervezetről szóló leleplező riport megjelenése után Dries Van Langenhove-t ma kirúgták a Genti Egyetemről, ahol eddig tanult. A rektor szerint a fajgyűlölet, a szexizmus, a fegyverhasználat, és az erőszakra buzdítás nem elfogadható a számukra.

Van Langenhove azzal védekezik, hogy valaki visszaélt a nevével és a fotójával a közösségi médiában, és valójában nem ő írta a lapokban idézett posztokat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt